Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Kom over en help ons

| 3 reacties

Dit zeiden de oudsten van Apetina tegen de oudsten van Lawa vorig jaar juli. Zo zijn er vorig jaar augustus 2 oudstenechtparen een maand komen ondersteunen in het gemeentewerk van Apetina.

Sinds afgelopen Pasen zijn er grote geestelijke problemen met een heel aantal tieners langs de Lawa rivier. Een team uit de stad is komen ondersteunen, maar de vraag was ook gesteld aan de oudsten in Apetina. Een aantal oudsten wilde heel graag helpen, maar…. hoe komen we in Lawa en wie gaat dat betalen? 

Vorig jaar konden we de oudsten vanuit Lawa in laten vliegen met de MAF, nu hebben we en in Apetina en in Lawa voldoende brandstof voor de buitenboordmotor staan om met de kano naar Lawa te gaan. God voorziet. Zo zijn we afgelopen woensdagochtend uit Apetina vertrokken met een kano vol mensen en bagage. Vrijdag aan het begin van de avond kwamen we veilig in Lawa aan.

Er wordt veel met mensen gebeden in de kerk, dus daar zijn we, nadat we onze hangmat hadden opgehangen, naar toe gegaan. We mogen zien hoe tieners weer blij uit hun ogen gaan kijken nadat er met ze gebeden is en ze zich een ander mens voelen.
Vor onze Canadese gasten en voor ons was deze riviertrip een hele belevenis. Wat een kracht heeft al dat water. We hebben genoten van de natuur en van prachtige vogels. Ons zitvlak had niet zoveel plezier in de reis, want 3 dagen op een houten plankje zitten, vraagt uithoudingsvermogen.
De oudsten uit Apetina zijn op reis gegaan op de manier die Jezus in Lucas hoofdstuk 9 aan zijn discipelen opdraagt: Ga op weg en neem niets mee. OK ze hadden hun hangmatten en kleding en wat cassavebrood meegenomen, maar verder niets. God zal voor ze zorgen en anders dan zouden ze 3 dagen op water en cassavebrood leven. De eerste dag had ik al klaargemaakte vis meegenomen, de tweede dag zwom er een eekhoornachtige ‘maaltijd‘ voorbij en die werd natuurlijk gevangen. De derde dag konden we langs de rivier vis kopen en koken. Zo hadden we iedere dag genoeg te eten. Bijzonder om dit zo mee te maken.
De afgelopen dgen zijn we voortdurend in touw om te bidden met jongeren, samen met velen uit de gemeente hier. We zien hoe God wonderen werkt in de levens van de mensen.
We denken nu dat we een week of twee op Lawa zullen blijven en daarna aan de terugtocht zullen beginnen, afhankelijk van de situatie in Lawa op dat moment.

3 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.