Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Op reis…

| 5 reacties

Na twee drukke weken met boodschappen doen voor Apetina (wat hebben we nodig vanaf half November tot ergens in de loop van Maart 2013?), voorbereiden en produceren van een aantal sets met lesmateriaal voor de bijbelschool op Lawa, zijn we nu eindelijk echt op weg. We waren hier ook best aan toe. Het was weer heerlijk om bij Elsbeth en Rafael te kunnen zijn.

Onze bagage staat klaar in de hangar van de MAF. Ruim 400 kilo. Je kunt het snel zeggen, maar zeker niet net zo snel even inpakken (tegen de 60 dozen). Het was ook weer wikken en (nu ook letterlijk) wegen. Wat nemen we mee en wat kan wachten. Stel dat je toch nog schroeven nodig hebt, terwijl je alleen aan hamer en spijkers hebt gedacht. Dan stellen we het schroeven uit tot een volgende keer. We zullen zien wat we allemaal tegen gaan komen.

Op een gegeven moment is alles gewoon klaar en zullen we wel zien waar we straks tegenaan lopen.

Vandaag stappen we in het vliegtuig naar Lawa. Hiermee staan we voor een langere periode in het bos.  De nu komende weken bereiden we onze bijdrage tijdens de conferentie en de daarop volgende lessen tijdens de bijbelschool voor. We horen dat de conferentie druk gaat worden. We zullen zien. De MAF gaat zogenaamde shuttles verzorgen tussen de verschillende dorpen. Dat betekent dat ze met twee vliegtuigen een week voor de conferentie naar Lawa komen en dat ze daarna heen en weer gaan vliegen naar de verschillende dorpen om deelnemers aan de conferentie op te halen en na de conferentie een zelfde actie om iedereen weer terug naar huis te kunnen vliegen. Dat worden twee drukke weken. We verwachten zo’n 5 a 7 gasten in ons huis. Dat wordt vast erg gezellig…

Na afloop van de conferentie volgt de bijbelschool met de leiders van de gemeente in ons dorp. We plannen dan om met de laatste shuttle van de MAF naar Apetina te vliegen.

Aangezien Apetina daarmee later komt en we daar toch zeker vier maanden willen blijven, komt een volgende trip naar de stad pas in zicht ergens in Maart 2013.

Hartelijke groet,

Marco en Marjolein

5 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.