Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

De laatste loodjes…

| 4 reacties

De afgelopen week was Marco, samen met Roy, druk met het verder invullen van de bijbelschool op Lawa. Het was werkelijk een mannenhuis zo met elkaar.   Tot en met woensdag logeerde de ploeg van MAF nog bij hen.  De piloten vlogen af en aan om de verschillende gasten weer naar huis te brengen. Het was ‘s avonds erg gezellig om met elkaar om tafel te zitten en alle verhalen van de dag te horen.

Dinsdag begon de bijbelschool met de leiders van Lawa. Tot en met vrijdag elke middag van 16:00 – 18:00. De overige uren werden gevuld met voorbereiden en het verwerken van de video-opnames van zowel de conferentie als de bijbelschool tot een serie DVD’s. Die waren op de avond voor vertrek (het laatste moment van generator-stroom) helemaal klaar. Ze liggen nu bij een christelijke boekwinkel in de stad om te reproduceren zodat ze door belangstellenden besteld kunnen worden. We hebben bij de DVD’s van de bijbelschool ook een schijf met alle lesmaterialen gevoegd. Nu kunnen mensen in de andere dorpen het onderwijs ook volgen. Zo proberen we de komende jaren ons onderwijs breder aan te bieden. In het Wajana noemen we dit een ‘ukuktop’ (lees oekoektoop’) ‘iets wat we uitproberen’. We hopen dat het bij de mensen aan zal slaan. We hoorden al van leiders van een Trio-dorp dat zij ook belangstelling hebben. Beter iets in het Wajana dan alleen maar Nederlands of Engels. De Trio’s verstaan het Wajana over het algemeen wel goed. In elk geval zijn er mensen die beide talen zo beheersen dat ze kunnen vertalen. We zijn benieuwd….

Marjolein heeft na haar tandartsavontuur een goede week in Paramaribo gehad. Zij kon nog allerlei dingen regelen voor ons vertrek naar Apetina. Marco kwam maandag ook naar de stad. Dinsdag was een nationale feestdag in Suriname zodat we woensdag pas verder konden vliegen naar Apetina. Wanneer je dit leest zijn wij bezig (tussen de dozen) ons huis schoon te maken, dan alles uit te zoeken en in te ruimen. We hopen zo snel mogelijk iets op ons blog te schrijven om jullie over deze nieuwe fase van ons Wajana-avontuur te kunnen informeren.

In de laatste editie van PARBODE staat een interessant artikel over ontwikkelingen in Apetina en omgeving. Je kunt het zelf lezen wanneer je deze link op het www zoekt: http://parbode.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4167&Itemid=14

Marco en Marjolein

4 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.