Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Concordantie in Wajana

| 19 reacties

Na negen jaar werken aan een concordantie in het Wajana, konden Margaret Lytle en Janice Blind de afgelopen week vol trots de concordantie in het Wajana in 3 lijvige banden aanbieden aan de verschillende gemeenten in het binnenland van Suriname. Wij zijn heel blij dat we dit heuglijke feit op Lawa met hen mee konden vieren.

Margaret en Janice waren, samen met hun mannen van 12 t/m 17 maart op Apetina om de concordantie in hun eigen taal daar aan te bieden. Daarnaast hebben ze de gemeenteleiders ook getrained in het gebruiken van deze schat aan informatie.

Van 18 t/m 21 maart logeerden ze bij ons op Lawa om ook in dit dorp de concordantie aan te bieden en gemeenteleiders te trainen. We hebben er met de bewoners van Lawa een mooi feest van kunnen maken. Drie avonden van training over hoe de mensen met de concordantie om kunnen gaan. Twee ochtenden met een bijeenkomst voor de mannen en een voor de vrouwen waarbij Janice en Fred hen hebben mogen toespreken. Marco heeft de training via de videocamera opgenomen en daarna gewerkt aan een DVD waarop iedereen die een set boeken koopt ook de training erbij krijgt.

Wij zijn ook heel blij met de concordantie. Het helpt ons bij het leren van de taal. Wij zullen de concordantie regelmatig als een soort woordenboek gebruiken.

Op naar Pasen
Ieder jaar is er een Paas conferentie op Apetina, waar indianen uit de wijde omtrek naar toe komen. Ook wij hopen op te trekken van Lawa naar Apetina, met een groep uit Lawa met het vliegtuig van de MAF. Het mooiste vinden we dat we diep in de jungle de opstanding van onze Heer en Heiland mogen vieren samen met zo’n 600 Wajana indianen. We wensen een ieder heel gezegende Paasdagen toe.

Als we terugkomen op Lawa dan kunnen we de logeerkamer inrichten. We krijgen een bliksembezoek van vader en zoon Baak, goede vrienden uit Veenendaal. Bijzonder hoor dat ze voor een lang weekend onze kant uit komen!

Van ons beiden een hartelijke groet!

19 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.