Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Weer thuis op Lawa

| 6 reacties

Na een driedaagse reis van Amsterdam naar de jungle in Suriname met tussenstops (en overnachtingen) in Parijs en Cayenne, zijn we weer op ons plekje in Kawemhaken (Lawa).

20131108-211056.jpgOns huis was alweer bewoonbaar gemaakt door Anneke Kempers en Ilse van Dijk. Anneke heeft van 1973 – 1980 op Lawa gewoond en gewerkt als verpleegkundige. De afgelopen jaren is ze vanuit de Zendings Diaconessen in Amerongen telkens voor 6 weken op werkbezoek gekomen om het kinderwerk te ondersteunen en verschillende projecten uit te voeren. Dit keer komt ze voor de laatste keer in die hoedanigheid. Ze draagt haar taken aan ons over. Ilse van Dijk heeft jaren lang als onderwijzeres op Apetina gewerkt. Ze steunt Anneke in het kinderwerk. Ze beheerst het Wajana heel erg goed. Ook wij hopen haar de komende jaren te kunnen blijven betrekken bij ons werk.

20131108-211359.jpgDe eerste dagen van ons verblijf hebben we vooral gebruikt om te acclimatiseren. Niet zozeer aan het warme klimaat, dat ervaren we als een warme deken. Wel om na de drukke weken met heel veel goede ontmoetingen en gesprekken en ook de overvolle informatiestroom die vrijwel niet tot stilstand leek te komen, nu te landen in de jungle met een rustige ruis van de stromende rivier op de achtergrond, de geluiden van de jungle als versiering van ons bestaan en een besef van ‘welke dag is het eigenlijk vandaag.’

20131108-211510.jpgHeel erg leuk is om van verschillende kanten begroet te worden met ‘fijn dat jullie er weer zijn!’ We vertellen hoe onze tijd in Nederland is geweest en maken plannen voor een aantal activiteiten die de komende weken op stapel staan. Marco is al op en neer geweest naar Maripasoula om cement te kopen. Komende maandag willen we beginnen met het aanleggen van de hoofd waterleiding vanaf de berg naast het dorp. Daarover meer in onze volgende berichten.

20131108-211647.jpg

6 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.