Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Bizi, buzy, busy, … oftewel Lekker bezig

| 7 reacties

Wij hebben deze week Roy Lytle op bezoek. Afgelopen vrijdagmiddag begon hij aan zijn module voor de bijbelschool. Zaterdag is ‘jachtdag’ en zondag zijn er 2 diensten en ’s avonds hebben we weer een film vertoond. Maandag begonnen we dus ‘echt’. Elke dag van half 9 tot 12 uur en van 4 tot 6 uur. Marco spreekt over ‘Wie is God?’ En Roy spreekt over ‘Wie we zijn in Christus’ met een accent op hoe we gebondenheid kunnen verbreken. De komende weken zal nog wel de nodige tijd gaan zitten in het vervaardigen van DVD’s van alle lessen die Marco via onze videocamera heeft opgenomen. Straks zijn er al 5 cursussen op DVD beschikbaar. Daar zijn wij, en de Wajana’s, erg blij mee.

20140408-224351.jpgMaandagavond hadden we na afloop van de bijbelschool-dag nog een ontmoeting met de kinderwerkers vanwege de voorbereiding en taakverdeling van de les voor zondag. De groep is inmiddels uitgegroeid van 4 naar 9 leiders. We zijn erg blij met twee jonge mannen die mee zijn gaan doen. Vanwege de bijbelschool is de bidstond van woensdag van het kinderwerk deze week verschoven naar vrijdagmiddag. Aansluitend oefenen we dan met de nieuwe kinderwerkers hun onderdeel voor de komende zondag. Ze presenteren hun onderdeel aan de andere leiders. We zijn heel dankbaar dat ieder van hen elke keer weer een taak op zich neemt. We vertrouwen dat ze hierdoor ook in hun persoonlijke relatie met God worden gevormd en een voorbeeld zullen zijn voor de kinderen in het dorp.

20140408-224527.jpgVorige week hadden we een geweldig kinderfeest van Operation Christmas Child. Ruim 100 kinderen kregen na afloop van het feest een schoenendoos met inhoud. De dag daarop kwamen een aantal bij ons thuis met hun nieuwe kleurboek en vetkrijt.

20140408-224816.jpg

20140408-224910.jpgOok vorige week heeft Marco een deel van de buitenmuur opnieuw in de verf gezet. Gelukkig hadden we nog wat verf over van een klus in de kerk. Een aantal planken waren zo slecht dat hij ze eerst moest vervangen. De verf die nog op de planken zat was meer dun stof dan een laag verf. Daarom moest er echt snel iets gebeuren. Met een van de vluchten van de komende week komt een nieuwe bus verf. We hebben iemand in het dorp gevraagd om ons huis de komende weken helemaal te schilderen.

20140408-225120.jpg

20140408-225142.jpgKomende vrijdag 11 April zien we uit naar bezoek van vrienden uit Nederland. De week daarop vliegt Marjolein dinsdag alvast naar Paramaribo en gaat Marco, samen met ons bezoek op donderdag vanuit Apetina naar Lawa. Marjolein komt dan ook daarheen vanuit de stad. De vlucht van Apetina naar Lawa kan maar met 350 kilo opstijgen van de airstrip van Apetina. Vandaar dat we de gewichten zo hebben verdeeld. Na een week in Lawa gaan we voor twee weken naar de stad. Dan staan de nodige boodschappen, tandartsbezoek, enz. enz. op onze agenda maar zullen we ook met ons bezoek een aantal uitstapjes maken en leuke dingen doen.

20140408-225452.jpgDit geeft Marjolein mooi de gelegenheid om samen met Elsbeth op 16 april een moeder-dochter dag te hebben, daar ziet ze erg naar uit.
Het paasfeest vieren wij dus op Lawa. Op Apetina is de Paasconferentie en daar komen indianen uit verschillende dorpen naar toe. Ook op Lawa verwachten we dat veel mensen van verderop op de rivier in het dorp zullen blijven logeren om samen het Paasfeest te kunnen vieren.
Zoals je leest, zitten we volop in de activiteiten. Daar genieten we van, maar we merken dat het ook de nodige energie kost. Straks een weekje ‘uitblazen’ in de stad komt ons dus goed uit.

20140408-225655.jpg

7 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.