Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Lang zal hij leven en meer

| 20 reacties

Verjaardag

Zaterdag hoopt Marco zijn verjaardag te vieren. Ditmaal met cadeautjes uit Nederland, meegebracht door Martijn Doornenbal uit onze thuisgemeente Evangeliegemeente De Regenboog Zuid. Martijn is hier een paar dagen komen filmen.

Van oudsher vieren de Wajana’s hun verjaardag niet. Ze wisten ook niet wanneer ze waren geboren en dus hoe oud ze waren. Dat werd niet bijgehouden in hun orale cultuur. Tegenwoordig moet iedereen een identiteitsbewijs hebben, kinderen worden ingeschreven op school en in de kliniek worden de geboortedata bijgehouden. Alleen de oude mensen weten nu nog niet hoe oud ze zijn.
Door hun contact met andere culturen gaan de Wajana’s nu ook verjaardagen vieren. Ze zingen zelfs ‘happy birthday to you ….’. We hebben nog niet gezien dat men elkaar cadeautjes geeft, maar dat zal vast niet lang meer duren.

20140522-165141.jpgBuitenboordmotor

Zondag 18 mei j.l. mochten we namens 2 kerken in Papendrecht een 40pk buitenboordmotor overhandigen. Hiermee kunnen de mensen goed de rivier op en af om te gaan evangeliseren. Ze gaan meteen van vrijdag 23 tot en met zondag 25 mei stroomopwaarts.

20140522-165522.jpg

20140522-165612.jpgBemoedigingsreis

Wij gaan mee om de mensen in Palamino Pata te bemoedigen. Graag willen we de mensen daar de komende paar jaar trainen met behulp van de DVD’s van de Wajana bijbelschool. Zo hopen we dat daar een eigen gemeente zal ontstaan.

20140522-165759.jpgDieren

Uit de stad hebben we deze keer een aantal kuikens en konijnen meegenomen. Een van de mensen op Lawa gaat proberen ze te verzorgen en te kweken. Dit als mogelijk alternatief in de eiwitvoorziening nu de wildstand terug loopt en het aantal mensen in de omgeving groeit.

20 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.