Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Hoe is het zo gekomen…?

| Geen reacties

Wanneer we spreken over onze toekomstige bediening horen we vaak de vraag: ‘hoe is dit werk dan ooit ontstaan’? We willen daar kort iets over vertellen.

Onder ‘VOORSTELLEN’ rechts bovenaan de homepage hebben we een uitgebreide versie opgenomen onder ‘geschiedenis’.

De start van de bediening van World Team ligt in de 50-er jaren van de vorige eeuw. Verschillende mensen kregen zicht op de positie van de Wajana’s en de Trio’s en baden God om het licht van het Evangelie in het binnenland van Suriname te laten schijnen.

Van de Wajana’s hoorden we het verhaal dat een boot met indianen in Albina aan kwam. De hoofdman zag een blanke man op de kade en vroeg hem wie hij was. Deze man, Walt Jackson, een zendeling uit de V.S., vertelde hem dat hij een boodschapper was van de goede Geest. De hoofdman nodigde hem toen uit om zijn boodschap aan zijn hele volk te komen vertellen. Dit was in 1959. Zo kreeg het zendingswerk op verzoek van de indianen zelf, een open deur onder de Wajana’s langs de grens met Frans Guyana.

Rond diezelfde tijd bezocht een bekeerde Wai-Wai indiaan uit Brits Guyana het Trio dorp Kwamalasamutu. De mensen dachten eerst dat hij kwam om te vechten, maar deze man liet weten dat hij kwam met een boodschap van vrede en vertelde hen over het Evangelie van Jezus Christus. De zendelingen Claude Leavitt en Eugene Friesen, die tot op dat moment in Brits Guyana hadden gewerkt kwamen in 1960 met de Trio’s in contact.

Vanaf die tijd is het werk onder de Wajana’s en de Trio’s verder ontwikkeld tot, op dit moment, 12 zelfstandige gemeenten diep in het binnenland van Suriname, van oost tot west, langs de grens met Brazilie. Wij zijn diep onder de indruk van het werk dat God, door middel van veel gebed en inzet, onder deze indianen tot stand heeft gebracht. Wij vinden het een grote eer dat de Heer ons nu roept om Hem in dit werk te mogen dienen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.