Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Weer in Paramaribo

| 6 reacties

Na een hele rustige vlucht landden we afgelopen zaterdag met onze koffers in Suriname.
Wat hebben we genoten van de weken met familie en vrienden in Nederland!
Wat is het ook weer goed om hier te zijn en voorbereidingen te treffen voor onze tocht naar het binnenland.

Zondag vielen we met onze neus in de boter. De granman, het opperhoofd, van de Trio’s was met gevolg op bezoek in Bet Shalom, de gemeente die Rogier en Willine bezoeken. Het was heerlijk om hen even te spreken.

Dinsdag j.l. hoorden we dat de een maand oude baby van Apihpo uit Apetina, afgelopen maandag in het ziekenhuis was overleden. We zijn meteen de moeder op gaan zoeken en samen met haar naar het mortuarium gegaan om haar dochtertje Madjelina nog een keer te zien.
We zijn blij dat we net op dit moment in de stad zijn en haar praktisch wat kunnen helpen. Apihpo spreekt geen Nederlands en in het ziekenhuis is niemand die Wajana spreekt. Wat zal ze zich eenzaam gevoeld hebben de afgelopen dagen.

Nu is het wachten op een medische vlucht naar Apetina, dan kan Apihpo met haar overleden dochtertje terugvliegen naar Apetina, waar Madjelina begraven zal worden. Waar ook familie en vrienden zijn die haar beter kunnen troosten dan wij. Die vlucht naar Apetina kan rustig nog wel een of twee weken duren. Al die tijd zit Apihpo bij een Trio gezin in huis. Ze heeft geen geld om een taxi te betalen om nog eens naar het mortuarium te gaan om nog een kwartiertje haar dode meisje vast te kunnen houden. Ook dat kost weer geld.

Het raakte ons diep toen we Apihpo voor haar overleden kindje hoorden bidden, maar ook voor kracht voor zichzelf om dit verdriet te kunnen dragen. Haar vertrouwen in haar Hemelse Vader trof ons. Heel bijzonder om dit intieme moment mee te mogen maken.
Wij zullen de komende dagen wel vaker met Apihpo optrekken.

Deze week vieren we ook feest, want Missionary Aviation Fellowship Suriname bestaat 50 jaar. Dinsdagavond 28 oktober was er een dankdienst en donderdagavond zal de receptie zijn. We vinden het heel bijzonder dat wij als stukje van de doelgroep van MAF aanwezig kunnen zijn bij dit jubileum en niet op een van de dorpen zitten.

6 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.