Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Hoe komt Apihpo weer in Apetina?

| 6 reacties

Afgelopen vrijdagochtend is Apihpo samen met haar dochtertje naar Apetina gevlogen om Madjelina te kunnen begraven.
We zijn met haar heel blij dat het toch relatief snel in orde gekomen is. We geloven zeker dat dit mede door de vele gebeden gebeurd is.

We hebben sinds dinsdagmiddag heel wat telefoontjes gepleegd om erachter te komen hoe Apihpo weer naar Apetina kon.
De details zullen we jullie besparen maar we hebben verschillende kastjes en muren gezien.

Uiteindelijk hoorden we donderdagmiddag om 3 uur dat Apihpo op vrijdagmorgen om 9 uur met het vliegtuig mee kon.
Toen moesten we nog regelen dat er een kistje voor Madjelina kwam en dat de begrafenisondernemer vrijdagmorgen op tijd bij het mortuarium zou zijn om het kistje met Madjelina naar het vliegveld te rijden.DSC03020

Gelukkig kregen we alles op tijd rond omdat we konden betalen. We hebben geen idee hoe Apihpo dit zelf had moeten regelen en zijn heel dankbaar dat we er voor haar konden zijn.

Door deze gebeurtenis en door andere zaken hebben we ons vertrek naar Lawa met een paar dagen uitgesteld. We hopen nu komende donderdag te vliegen. Weten jullie nog wat het eerste was wat Roy Lytle ons leerde? Juist, BE FLEXIBLE. Dat hopen we nog heel lang te blijven.

Als we donderdag op Lawa aankomen hebben we nog precies 1 week voor we naar de tweejaarlijkse conferentie vertrekken die dit jaar in Nouveau Wacapou gehouden wordt. We hebben er nu al zin in om deze ‘Surinaamse Vierhouten conferentie’ bij te wonen.

We verwachten met het nieuwe vliegtuig van de MAF, de airvan, naar Lawa te vliegen. Dit toestel kan 500 kilo vervoeren, dit is 100 kilo meer dan de Cessna.DSC03054

Tussen de bedrijven door heeft Marco nog een video gemaakt van de receptie ter ere van het vijftigjarig bestaan van MAF Suriname en heeft Marjolein weer dozen met kleding uitgezocht en in twee porties verdeeld: een voor Apetina en een voor Lawa. We zien de blijde gezichten in beide dorpen al voor ons.

6 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.