Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Weer op onze basis

| 7 reacties

Na drie maanden ‘zorgverlof’ voor ondersteuning van het gezin van Andre en Wimke zijn we God dankbaar voor de vorderingen die Maurits maakt in de medische behandeling. Vol vertrouwen zijn we maandag 6 april weer terug gevlogen naar Suriname waar we door onze dochter Elsbeth hartelijk verwelkomd werden.

1. grasmaaienDinsdag en woensdag hebben we een heleboel boodschappen gedaan, dozen met kleding opgehaald die we vanuit Nederland hadden opgestuurd en zelfs nog een behandeling bij de tandarts ondergaan. Twee drukke dagen waarbij we ruim 450 kilo bagage konden inpakken om donderdag mee te kunnen nemen.

Donderdag vlogen we naar Lawa omdat we zo lang mogelijk samen met Roy Lytle, die al eerder uit Amerika was gekomen, in Lawa wilden zijn. Een deel van onze vracht werd in een Cessna geladen. Marjolein vloog mee in de Cessna, Marco kwam later met de rest van de dozen.

2. overleg’s Middags hebben we meegedaan met de training van Roy over leiderschap in de kerkelijke gemeente. Voor ons een goede luisteroefening in Wajana.

We hebben nu 18 dozen met kleding en speelgoed in huis, wachtend op de verkoop… De mensen vragen al wanneer dat zal zijn. Wij plannen nu vrijdag 24 en zaterdag 25 april a.s.

We hoorden van onze zondagschoolwerkers dat er inmiddels naast Lawa op 5 andere plaatsen langs de rivier bijbelclubs zijn gestart. Wat een geweldig nieuws, maar dit betekent ook dat er heel wat nieuwe werkers zijn die nog weinig of geen training hebben gehad. Ook betekent dit dat de ene set met geplastificeerde platen nu eigenlijk te mager is.

3. overleg met de kinderwerkers van LawaDe scholen hebben hier vakantie van 24 april tot 10 mei a.s. We hebben nu afgesproken dat we van maandag 27 april tot zaterdag 2 mei ’s morgens een vakantie bijbel week gaan houden over het leven van Jozef en  dat we die dagen elke middag een kinderwerkers training geven. Het mooie hiervan is dat de 4 ervaren leiders  van Lawa een flink deel van de training voor hun rekening nemen! Wij doen allebei ook een onderdeel en de andere vier onderdelen worden door Wajana’s werkers gedaan. We sluiten de week af met een spelochtend.

De baptistengemeente op Lawa heeft nog geen officiële papieren. Ze zijn druk bezig met het opstellen van hun geloofsbelijdenis en hun lidmaatschapformulier. Roy heeft de afgelopen week de oudsten geholpen bij het doordenken van een aantal moeilijke punten. Wat zijn we dankbaar dat hij de leiders nog steeds zo kan bemoedigen en ondersteunen! Zondag 19 april ontvangt ieder gezin het document waarover de afgelopen week is onderwezen. Er is ook een eerste bestuur gekomen.  Marco helpt hen om de gemeente van Lawa bij het ministerie van Justitie in de stad te laten registreren.

5. spelletjes thuis 24. spelletjes thuis 1

De kinderen zijn ook weer blij dat we er zijn, kunnen ze weer gezellig bij ons komen spelen.

Hartelijke groet,

Marco en Marjolein

7 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.