Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Weer Samen

| 3 reacties

LimaMarco was voor het pinksterweekeind weer terug na een bijzonder bemoedigende reis naar Lima in Peru. Binnen World Team wordt onderzocht hoe naar de vele Chinezen daar kan worden uitgereikt. Belangrijk is dat Chinese gelovigen bereid gevonden worden in Lima te gaan wonen en werken. Het ziet er nu naar uit dat de eerste werkers uit Canada zullen komen. Deze reis was met 4 Chinese Canadezen onder leiding van de rekruteringsmedewerker van het World Team kantoor in Canada. Marco zal, zolang hij binnen het tijdelijke leiderschapsteam van de Amerika’s fungeert, als Field Director leiding geven aan het openen van dit nieuwe veld. Wij zijn bijzonder bemoedigd vanwege de open deur vanuit de Chinese CAMA kerk in Lima. Het was goed om zelf ter plaatse te zijn. Wie zijn daar bezig, wat is precies de behoefte aan ondersteuning, waar liggen mogelijkheden voor het werk? Allemaal vragen waar de groep de hele week mee bezig is geweest. En, waar voldoende antwoord op is gekomen om de volgende stap te kunnen zetten. In augustus en november volgen nog twee groepen vanuit Canada. Ondertussen legt Marco contact met Chinese leiders in Nederland en Suriname om te zien of het werk straks vanuit verschillende landen kan worden ingevuld.

familieMarjolein heeft tijdens Marco’s afwezigheid ons ‘fort’ bewaakt. Tweemaal bijbelstudie voor de vrouwen vormde aanleiding voor taal – en bijbelstudie. Verschillende mensen kwamen op bezoek om alsnog hun kleding af te rekenen of voor de zoveelste keer kraaltjes te komen kopen. De mensen zijn druk bezig om zoveel mogelijk ‘handenarbeid’ te produceren voor de jaarlijkse oude ambachtenmarkt in Maripasoula op 6 juni a.s. Prachtige hangmatten, maluana’s, kettingen, armbanden en kralenschortjes worden hier met engelengeduld gemaakt. Wat zitten hier veel uren handwerk in.

StembureauAfgelopen maandag stond Suriname in het teken van de verkiezingen van het parlement. Ook in Lawa was een stembureau. Meer dan 200 mensen brachten hun stem daar uit. Gedurende de dag kwamen mensen vanaf de rivier naar Lawa waardoor een gezellige sfeer ontstond met hoge verwachtingen voor de uitslag. Nadat we ‘s avonds stem voor stem van de luidspreker hadden mogen vernemen, werd de telling afgerond met bescheiden vuurwerk namens de winnende partij. Een bijzondere dag waarop democratie in de jungle ons verbond met de rest van het land. We zijn benieuwd wat ons de toekomst brengen zal.

We zijn enorm dankbaar dat Andre en Wimke van de artsen te horen hebben gekregen dat hun zoon, onze kleinzoon, Maurits in de standaard groep valt. Dit betekent dat hij bij de lichtste groep hoort. De leukemie is nog niet over, maar de vooruitzichten zijn positief, waarvoor we onze Hemelse Vader alle eer geven.

mobielKomend weekeind gaan we met een aantal mensen naar Solonam Pata. Ons bereikten berichten dat de gelovigen daar hard toe zijn aan bemoediging en onderwijs.

Hartelijke groeten,

Marco en Marjolein

3 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.