Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

M&M binnenkort in EO programma Radio 5

| Geen reacties

logo

Komende zaterdagavond wordt via het EO programma ‘Laat ons de Rustdag Wijden’ aandacht gevraagd voor een project dat is aangevraagd door Marco en Marjolein Schuurmans, CAMA werkers binnen World Team onder de Wajana indianen in Suriname.

Sinds het basisonderwijs in de indianen dorpen is verbeterd komen er steeds meer jongeren voor vervolg onderwijs naar de stad. Ze wonen daar in school internaten. Deze sluiten tijdens de schoolvakanties en elke maand een weekeind om het personeel voldoende vrije dagen te kunnen geven. Deze jongeren hebben geen alternatieve plek. Nu steeds meer jongeren in Paramaribo komen studeren vraagt dit om een structurele oplossing.

World Team heeft de beschikking over een geschikt perceel, niet te ver buiten de stad. Samen met een aantal Baptisten gemeenten in Paramaribo wordt daar nu een indiaans dorp gebouwd. Daar kunnen de studenten zonder al te hoge kosten logeren in de schoolvakanties en in de weekeinden dat de internaten zijn gesloten. Ook biedt het dorp plaats aan indianen die voor medische behandeling naar de stad zijn gekomen. Het perceel ligt net buiten Paramaribo en is alleen bereikbaar via de rivier. Dat is voor de indianen geen probleem aangezien ze in hun dorpen in de jungle gewoon zijn zich via de rivieren te verplaatsen.

Middels dit project hoopt EO Metterdaad voldoende geld bijeen te kunnen krijgen om een boot en een buitenboord motor aan te kunnen schaffen voor dit vervoer.

De uitzendingen zijn op zaterdagavond 20 en 27 juni aanstaande om 21:00 uur via Radio 5.

foto groot

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.