Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Mooie weken

| 5 reacties

De afgelopen weken zijn wat ons betreft ‘omgevlogen’. Nu hebben we zelf ook wel een flink aantal uren in vliegtuigen doorgebracht, maar dat is een ander verhaal… Inmiddels zijn we afgelopen zaterdag, moe maar voldaan, in Nederland aangekomen. Onze vlucht zou donderdag plaats vinden. Vanwege motorstoring werd de vlucht gecanceld en werden alle passagiers naar Paramaribo terug gebracht. We sliepen die nacht dus in een hotel. Voor 6 (van de 300) passagiers was vrijdagmorgen vroeg nog ruimte om naar CuraƧao te vliegen om die middag met de KLM naar Nederland te kunnen reizen. Aangezien Marco zaterdagavond in Madrid werd verwacht voor de leiders vergadering van World Team Global, waren we erg blij met deze mogelijkheid.

We blikken even terug naar hoogtepunten van de afgelopen maand. DSC05263 (1)

Nadat de oudsten uit Lawa eind augustus weer naar huis waren gegaan, konden de mensen in Apetina aan de slag met hun tuinen. Dit is het seizoen om al het onkruid weg te kappen en ruimte maken voor de nieuwe aanplant.

11 september kwam Roy Lytle aan in Apetina. De week daarop stond in het teken van de bijbelschool. Roy heeft onderwezen over hoe studeer je in de Bijbel? Er was veel belangstelling. Elke middag kwamen de leiders naar ons huis voor onderwijs.DSC05723
18 september is Roy, samen met Marjolein, naar Paramaribo gevlogen, om daarna weer naar huis te kunnen gaan. Er deed zich een gelegenheid voor om met een vlucht mee te kunnen liften. Marjolein ging niet mee naar de bijbel conferentie in Tepoe. In plaats daarvan bleef zij een weekje bij onze dochter en schoonzoon, Elsbeth en Rafael, in Paramaribo. Elsbeth verwacht in februari te bevallen. Een geweldige gelegenheid voor een weekje moeder-dochter contact, zeker onder deze bijzondere omstandigheden.

DSC05801Marco vloog 21 september met een van de shuttle vluchten van de MAF mee naar Tepoe. Die week kwamen over de rivier en via de lucht honderden mensen naar Tepoe voor de bijbel Conferentie in het weekeind van 26 en 27 september. De leiders gaven aan dat ruim 1200 mensen naar de conferentie zijn gekomen. Gedurende de hele week kwamen dagelijks nieuwe gasten aan in het dorp. Voor iedereen was een plekje om te slapen (een hangmat onder een dak) geregeld. Ook werd iedere dag voor alle gasten gekookt. Elke morgen en avond was er een bijeenkomst waar telkens de gasten die op die dag waren aangekomen, al handen schuddend verwelkomd werden. IMG_5908De conferentie begon officieel op vrijdag morgen. Elk uur waren twee sprekers ingepland die elk 10 minuten zouden spreken. Dat ging het eerste uur al helemaal anders. DSC_0243Het mooie schema ging min of meer gelijk al overboord en daarna werd soepel ingespeeld op allerlei veranderingen die de hele conferentie tot een uniek feest hebben gemaakt. DSC06158Zondagmiddag werden 32 mensen gedoopt in de rivier. Zondagavond werd bekend gemaakt dat de volgende conferentie in november 2016 in Lawa zal worden gehouden. Daarna kwam het muziekteam van Lawa op het podium (00:00 uur ’s nachts) en werd het feest nog even voortgezet tot 02:00 uur. Die nacht kwam niet veel van slaap terecht aangezien Marco met de eerste vlucht naar de stad mee zou gaan (dat was tussen 07:00 en 08:00 uur).

Terug in Paramaribo stond voor ons alles in het teken van hulp aan Rafael en Elsbeth in het plaatsen van een IKEA keuken in hun nieuw gebouwde huis. Daar mochten we ons als ouders mooi in uitleven. Ook hebben we alvast hout gekocht (en gezaagd) voor een kledingkast in de slaapkamer. De dagen vlogen om. Toen we donderdag middag in de auto stapten om naar het vliegveld te gaan voor onze reis naar Nederland wisten we nog niet dat die deze keer een dagje langer zou gaan duren.

Marco schrijft dit bericht vanuit Madrid en hoopt donderdagmorgen weer te landen op Schiphol. We kijken er naar uit om veel van onze vrienden en familie weer te mogen ontmoeten. Graag tot ziens op een van de gelegenheden in de komende twee maanden.

Een hartelijke groet,

Marco en Marjolein

5 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.