Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Januari in vogelvlucht

| 4 reacties

Ons laatste bericht was alweer een heel aantal weken geleden. Daarna is er weer het nodige gebeurd. De hoogste tijd dus om jullie weer bij te praten.LawaWe hebben genoten van de kerstdagen en het weekeind daar achteraan. Het feest werd uitbundig gevierd vanaf de avond van 24 december tot en met de zondag na kerst. Ruim 450 mensen waren in Lawa bijeen gekomen. Het was een drukte van belang. De kerstdagen waren gevuld met een aantal diensten, veel zang en dans, een geweldig feest met daar tussen door gezamenlijke maaltijden. Alle plekjes waar mensen hun hangmat konden knopen waren bezet. We hadden drie families onder ons huis. De zaterdag na kerst werd ingevuld als een sport – en spel dag. wij hadden dat een aantal maanden terug al afgesproken. Nu hoorden we dat wij geacht werden alles te organiseren. De dag werd een groot succes. Met 14 teams werd meegespeeld. touwtrekken, hindernisloop, flessen vullen, boog schieten en als afronding de kano race.

op wegNa de kerst hebben we de kinderwerkers getraind voor de actie van Operatie Schoenendoos, die de komende maand op de agenda staat. Op 7 plaatsen worden alle kinderen in de dorpen uitgenodigd voor een feest waarbij ze een kado krijgen dat symbool staat voor het grote kado dat de Here God ons gaf in de persoon van de Here Jezus. Na het feest worden de kinderen uitgenodigd om mee te doen in een kinderklub. Daarbij wordt het evangelie in 12 lessen aan hen uitgelegd. Voor de komende maand hebben we ruim 500 dozen die we uit gaan delen.

gezelligheidBegin januari zijn we naar de stad gegaan omdat Marco naar Amerika ging voor een leiders bijeenkomst van World Team Americas. Marjolein bleef bij Elsbeth en Rafael in de stad. Als verrassing is onze dochter Jiska naar Suriname gekomen. Zij wilde haar zus graag zwanger zien. Dat werd een geweldige week met moeder en beide dochters in Paramaribo.

Bijzonder was dat we op het laatste moment besloten een vliegtuig eerder naar Paramaribo te gaan dan we hadden gepland. We logeerden bij vrienden van wie we wisten dat onze vriend ernstig ziek was. We kwamen precies op tijd om onze vriendin bij te staan toen haar man overleed. We waren bij de begrafenis aanwezig en konden zo de naaste familie tot steun zijn.

verjaardagHet weekeind voor we zouden vertrekken hebben we Marjoleins verjaardag gevierd. Erg leuk om dit met familie en vrienden te kunnen vieren.

Inmiddels zijn we weer terug in Lawa. Nu werden we vergezeld door Anneke Kempers en Ilse van Dijk. Zij gaan ons helpen met de kinderfeest activiteiten. De komende weken hebben we ons bord weer goed gevuld. Eind februari reizen we weer naar Paramaribo. Marjolein gaat Elsbeth ondersteunen als kraamhulp. We zijn in blijde verwachting …

4 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.