Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

De strijd gaat verder

| 9 reacties

Vorige week vrijdag is Marjolein, samen met de oudsten uit Apetina en Patrick en Nikki, weer in de boot gestapt opweg naar Apetina. Marco bleef in Lawa om de gemeenteleiders verder te kunnen helpen.

Inmiddels zijn we bijna drie weken achter elkaar druk geweest om met mensen die worstelen met een duistere belasting te praten en te bidden voor bevrijding. Jong en oud doet een beroep op geestelijke steun vanuit de weg die het evangelie biedt. Niet voor niets staat evangelie voor blijde boodschap. Hier en nu worden termen als ‘redding’ en ‘verlossing’ heel tastbaar ervaren door de mensen in nood en ook voor ons als team die samen met de mensen bezig mogen zijn. Zondag zagen we een TV ploeg vanuit Frans Gyuana opnames maken aan het einde van de kerkdienst. Vandaag zag ik in een facebook bericht een korte reportage van Cayenne 1. Daar werd melding gemaakt van de problemen in het internaat van Maripasoula en de weg die mensen vonden naar de toverdokters om hulp in hun nood. Dat de kerk hier pal staat om mensen in deze nood te helpen is blijkbaar geen noemenswaardig nieuws.

Op dit moment kan ik Marjolein niet bereiken via de telefoon. Ik hoorde via de radio verbinding met de medische post dat de mast van Telesur in Apetina defect is. We hopen dat er spoedig weer contact gemaakt kan worden.

Volgens plan vliegt Marjolein, samen met Patrick en Nikki, op 20 mei naar de stad. Ik hoop in diezelfde week naar Paramaribo te vliegen.
Vandaag komen Jiska en Curly met Jayden naar Suriname op vakantie. We zullen in de stad bij hen logeren. Ze hebben een vakantie woning gehuurd in de straat van Elsbeth en Rafi.

Afgelopen maandag is Roy Lytle aangekomen op Lawa. We werken samen in het bidden met de mensen die om hulp vragen. Elke dag staan vier namen op het bord. De hele week is vol gepland terwijl er vrijwel elke dag nog een of twee mensen bij worden gevoegd. We beginnen ‘s morgens om 05.00 uur met de eerste, dan volgt een ontmoeting om 10:00 uur, om 14:00 uur en als laatste om 17:00 uur. Geregeld komen we pas na 21:00 uur weer in huis. De meesten komen vrij van boze machten die hen in hun greep hielden. Sommigen komen na een aantal dagen voor een tweede keer. Velen komen tot geloof wanneer ze zien hoe hun kinderen door gebed tot God van deze machten zijn bevrijd. We leren veel.

De komende twee weekeinden plannen we om bovenstrooms en benedenstrooms de dorpen te gaan bezoeken en de mensen met wie we hebben mogen bidden te bemoedigen. Volgende week geeft Roy een aantal studies over geestelijke strijd waarmee we de leiders op het spoor van nazorg hopen te kunnen brengen.

9 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.