Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Grote vakantie op Lawa

| 1 reactie

De grote vakantie begint rond deze tijd. De jeugd die op het internaat verblijft komt dus voor ruim zes weken naar huis. Afgelopen zondag was de kerk weer boordevol. De eerste zondag van de maand komt bijna iedereen vanaf de rivier naar Lawa. Traditiegetrouw wordt dan ook Avondmaal gevierd. Vanaf nu gaan de groepen voor ondersteuning van de plaatselijke samenkomsten ook weer op pad.
image
Afgelopen zaterdag zijn we met een groep uit Lawa en Awarahpan naar Maripahpan geweest. We hielden een samenkomst in de grote tukusipan. imageGeweldig om te zien hoe zo’n twintig mensen van alle leeftijden daar naar toe kwamen. Komend weekeind is Kayode aan de beurt. Vanwege alle drukte is het hier de afgelopen drie maanden niet van gekomen. We zijn benieuwd wat we daar aan zullen treffen.
image
Vorige week hebben we met het bestuur van de gemeente vergaderd. Aanleiding was de start van de verbouwing waarmee de kerk ruim 2 keer zo groot gaat worden. Plan is om voor de grote bijbelconferentie begin november klaar te zijn met in elk geval het dak.image
In een aantal dagen tijd zijn 8 betonnen pilaren gestort die straks de uitbreiding van het dak gaan dragen. Nu is de gemeente aan de beurt om de middelen bijeen te brengen om de kosten te kunnen dekken. Dat is voor de eerste fase ruim € 4.000,00image
Ons werd gevraagd om ook in onze achterban naar steun te zoeken voor dit bouwproject.image

Verder is besloten dat we van 31 juli tot 7 augustus in Lawa een hele week beleggen met de jeugd van alle Wajana dorpen langs de rivier. Het programma moet nog worden voorbereid. Daar zullen wij zeker een rol in spelen. Dit voorjaar hebben we een begin gemaakt met jeugdwerk binnen de gemeente. Nu kennen we hier op Lawa wekelijks een jeugdsamenkomst. We zijn blij dat de mensen ook in de vakantie uit willen reiken naar de jongeren met bijbelstudie in de ochtend, sport in de middag en ’s avonds muziek -en filmavonden. Wij zijn blij dat dit nu in de harten van de gemeenteleiders resoneert.

Eén reactie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.