Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Veel te doen hier

| 1 reactie

De afgelopen weken was er weer van alles te doen. Eerst het weekeind naar Kayode, daarna overleg over de voorbereidingen van de jeugdweek (volgende week) en afgelopen weekeind een bezoek aan Solonam Pata.
image

Kayode

Het weekeind in Kayode was erg fijn. Veel mensen kwamen naar de samenkomsten in de tukusipan. De beide avonden vertoonden we twee delen van de film over het leven van koning David. We zien weer nieuwe gezichten, zeker ook van mensen die de afgelopen weken zijn geholpen met bevrijdingsgebed. Het was ook goed te merken dat een groot aantal mensen vanuit Lawa en andere dorpen hun belangstelling toonden door een of twee dagen naar Kayode te komen. Het werd een warme bemoediging voor de gelovigen daar.

Kamperen doen we zo...

Kamperen doen we zo…

Solonam Pata

Afgelopen weekeind bezochten we Solonam Pata. Ook hier een grote groep belangstellenden. Een film op vrijdagavond over opwekking onder o.a. indianen in Canada werd goed ontvangen. Marco kon daar in zijn boodschap zaterdag morgen goed bij aanhaken. We zien op Solonam Pata een aantal signalen die naar ons idee duiden op het ontstaan van een nieuwe gemeente. Zondagavond kwamen we moe maar voldaan weer thuis in Lawa.

image

image

image

image

We zijn blij dat met deze beide weekeinden het systeem van regelmatig de dorpen langs de rivier bezoeken weer in gang werd gezet. Vanwege de drukke maanden rondom bevrijding op Lawa was het er ‘even’ niet meer van gekomen. Nu ligt er weer een schema voor de komende zes maanden klaar.

image

Jeugdweek

Hier hebben we inmiddels een aantal vergaderingen gehad met de commissie die de jeugdweek voor haar rekening neemt. In de commissie horen we nu al enthousiaste reacties op de plannen, zelfs zo dat men aangeeft dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit moet worden. We hebben het programma uitgedacht en samen alle taken verdeeld. Ook hebben we in de verschillende dorpen posters opgehangen om de jongeren uit te nodigen. We zijn erg benieuwd naar het aantal deelnemers volgende week.
Elke ochtend, maandag tot en met zaterdag, van negen tot twaalf een gevarieerd programma in de kerk. Daarna samen een warme maaltijd. Van 3-6 sport en vanaf zeven uur om de avond film of muziek en zang. We zullen afgedraaid zijn na die week…
De zware regenbuien zijn gelukkig weer voorbij. Daarvoor in de plaats wordt het nu flink warm, zeker in de loop van de middag.
Met het bestuur zijn we bezig geweest om bouwmaterialen voor de kerk vanuit Albina naar Lawa te laten brengen. De mensen zijn erg enthousiast om de verbouwing van de kerk verder op te pakken. Na de jeugdweek houden we een kledingmarkt met een opslag op de prijzen ten behoeve van het bouwproject.image

Oudsten naar Apetina

Verder hebben we besloten om weer een aantal oudsten naar Apetina uit te zenden. Zij zullen daar drie weken blijven om de gemeente te kunnen bemoedigen en te ondersteunen. Vanuit Apetina bereiken ons telkens verontrustende signalen over problemen in de gemeente. Vorig jaar konden we twee oudsten echtparen vanuit Lawa over laten komen en dat had een positief effect onder de mensen. Nu doet zich weer een goede gelegenheid voor om vluchten met de MAF van en naar de stad zo te combineren dat we met relatief weinig meerkosten deze operatie opnieuw uit kunnen voeren.
Deze vorm van ‘zending’ zien we graag verder ontwikkelen. Dat leiders onderling naar elkaar uitreiken en zo de band versterken en de gemeenten onder de indianen ondersteuning krijgen vanuit hun eigen kader.

Wij zijn alweer bezig met het plannen van ons bezoek aan Nederland van 13 september tot 20 oktober. Op zaterdag 24 september hopen we velen te ontmoeten op onze thuisfrontavond. Nadere informatie volgt. Reserveer die avond alvast in de agenda.

In twee bijlagen kunnen jullie meer lezen over projecten voor de Wajanas.
Project kerkgebouw Lawa
Project benzine indianen

Eén reactie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.