Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Onderwijzers wijzer, onderweg naar kerst

| 9 reacties

Ilse van Dijk heeft de training van de kinderwerkers afgerond. Ze heeft samen met de kinderwerkers van Apetina een driedaags vakantie bijbelfeest gehouden. Heel veel kinderen kwamen luisteren naar het Scheppingsverhaal, de Zondeval en het verhaal van Kain en Abel. Marjolein mocht de kinderwerkers ondersteunen in twee dramastukjes. kain-en-abel

Van een wit badlaken en een kussen hebben we een schaap gemaakt. De kinderen hebben het toneelspel zeer gewaardeerd. Maandagochtend staat een les drama en toneel als afsluiting op het programma. Daarna vertrekt Ilse naar de stad en vertrekt het team uit Tepoe weer stroomopwaarts.vbf
De regentijd is van de ene op de andere dag begonnen. We zien in de rivier het waterpeil per dag stijgen. We lezen het af aan het aantal rotsen wat langzaam maar zeker onder water verdwijnt. Geen gesjouw meer met emmers water. Dagelijks worden onze tonnen met hemelwater gevuld.

1-kid
De conferentie van dit weekend is heel fijn geweest. Er is flink gezongen in de kerk, we hebben naar heel wat boodschappen uit de bijbel mogen luisteren en we hebben gezellig samen gegeten. Het geheel is door drie oudstenechtparen heel goed georganiseerd. Zo leuk om te zien. Marco heeft een boodschap over het Licht verteld, met de oproep om ook in de komende week dit licht te laten zien aan de mensen om ons heen. We hebben nog maar weinig tonnen kasiri in de tukusipan gezien. We hopen dat er inderdaad veel minder gemaakt wordt in de komende dagen en weken. Dan is Kerstfeest pas een echt Christus feest en geen drinkgelag.
Komende week zullen er wel weer een aantal mannen op jacht gaan om ook met Kerst weer gezellig samen te eten. Een kano gaat waanschijnlijk dinsdag het team uit Tepoe naar de plek brengen waar zij hun kano achter hebben gelaten. Er gaat 50 liter extra benzine mee om de groep die naar Brazilië geweest is op outreach, terug te kunnen laren komen. Dat komt uit onze voorraad. We zijn blij dat we telkens weer vaten benzine in kunnen laten vliegen om het gemeentewerk te kunnen ondersteunen.

afscheid
Afgelopen donderdag zijn Maud en Anna terug gevlogen naar Paramaribo. De kinderen zullen ook hen zeker missen. Ze hebben zich geweldig ingezet voor de kinderen van Apetina. We hopen dat hun bezoek het begin mag zijn van een gestage stroom stagiaires van de CHE om het onderwijs in Apetina te ondersteunen. Het kwartet wat hier geweest is, heeft voldoende ideeën hoe dat zou kunnen. We zijn benieuwd.

stagaires
Maurits, onze kleinzoon van bijna 5 jaar, mag 5 januari 2017 zijn laatste medicatie tegen zijn acute leukemie innemen. 6 Januari 2015 werd met de behandeling gestart. Wat zijn we onze Hemelse Vader meer dan dankbaar voor Zijn aanwezigheid in de afgelopen twee jaar. Wat is Maurits dapper geweest en wat hebben we ook daarin mogen zien Wie hem die moed elke keer weer gaf. We zijn jullie heel dankbaar voor jullie gebeden voor hem en ons gezin. Vol vertrouwen stappen we een nieuw jaar in.

regenboog
We willen jullie hartelijk danken voor jullie gebeden, mailtjes en gulle gaven, zodat wij in het achter ons liggende turbulente, maar ook gezegende jaar weer zonder zorgen onze bediening hier invulling konden geven. We wensen jullie ook met Kerst en Oud en Nieuwjaar, Gods rijke zegen toe.

9 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.