Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Terug van weggeweest…

| 4 reacties

Het is veel te lang geleden dat we ons laatste bericht op ons weblog hebben geplaatst. De afgelopen weken stonden bol van de activiteiten die elkaar in rap tempo opvolgden. Telkens zeiden we tegen elkaar, we moeten aan de slag met ons blog, maar door alle drukte is het er nog niet van gekomen.

Vanmorgen zouden we naar Lawa vliegen. Doordat de airstrip vanwege regenval gesloten is kregen we een extra dag in de stad. Nu dus eindelijk de ruimte voor ons verhaal.

Net voor oud/nieuw kregen we de gelegenheid om naar de stad te vliegen. Ook toen was de regen aanleiding om eerder dan gepland naar de stad te gaan. Begin januari stond Marco op de rol voor een reis naar Costa Rica. Die vlucht missen zou problemen geven. Daarom dus nog voor de jaarwisseling naar de stad.

Dit gaf ons de gelegenheid om oud en nieuw bij Elsbeth en Rafael door te brengen. Daar hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Zaterdag 7 januari stapte Marco in het vliegtuig naar Costa Rica. Daar wachtte hem een hectische week waarbij alle plannen die van te voren waren gemaakt per dag tig keer werden aangepast. De uitlopers van een tropische orkaan brachten Costa Rica aan het begin van die week in heftig regenweer met tropische stormen.

We zouden over de weg naar een conferentie gaan, maar de hoofdweg was gesloten vanwege modderlawines. Uiteindelijk hebben we het gered met een busrit van bijna 7 uur over een smalle weg door de bergen. Aangezien al het andere verkeer over dezelfde weg ging was het een lange slang van koplampen en achterlichten door scherpe bochten in de stromende regen. Marco was die week samen met een ervaren werker van World Team die zelf zei dat hij in de afgelopen 40 jaar van zijn bediening nog niet zo’n hectische week had meegemaakt.

We bezochten een jeugdconferentie waar bijna 500 jongeren uit verschillende landen van Centraal Amerika bijeen waren gekomen om zich voor te bereiden op zending. De organisatie die hiermee bezig is werkt ruim 25 jaar in heel Spaans sprekend Latijns Amerika en houdt al verschillende jaren regionale conferenties met een geweldige opkomst. World Team wil graag van dienst zijn om samen werkers uit te zenden naar haar velden. We hebben met een aantal leiders kunnen afstemmen en plannen die we al in de week hadden gelegd verder uit kunnen werken.

12 januari reisde Marjolein naar Orlando en 15 januari voegde Marco zich daar bij haar om samen mee te gaan doen aan de LEAD vergadering van World Team Americas. LEAD staat voor Leiderschapsontwikkeling en training, Effectiviteit in je werk, Assessment en review en (D) Besluitvorming voor je bediening door gezamenlijk overleg.

Dit keer vormde een Huwelijks seminar het hoofdgerecht van deze week. Vandaar dat we als echtparen waren gekomen. Het was voor Marjolein alweer 3 jaar geleden dat ze de collega werkers uit Zuid Amerika had gezien. Een bijzonder fijne week. De laatste twee dagen hebben we als leiders de ontwikkelingen tot nu toe en de plannen voor het komende jaar besproken van World Teams Latin American Initiative. Het was erg fijn te mogen zien dat we elkaar helemaal konden vinden in het tot dan toe ontwikkelde plan. Onze collega’s zijn nu goed geïnformeerd en een aantal van hen hebben toegezegd graag betrokken te willen zijn om aan de toenemende vraag naar capaciteit van onze kant gevolg te kunnen geven.

Na afloop van de LEAD gingen we op bezoek bij Roy en Margaret Lytle.

We konden daar een week logeren en hebben in die tijd een aantal andere (oud-)zendelingen opgezocht die nu in Florida wonen. We weten ons gezegende mensen om zo in de lijn die God al jaren aan het schrijven is mee te mogen gaan.

27 Januari reisden we weer terug naar Suriname. Moe maar zeer voldaan na twee/drie weken met heel veel goede indrukken en veel ontmoetingen.

De afgelopen week hebben we veel geskypt, gebeld en gemaild in de voorbereidingen van de komst van een klus-team uit Veenendaal in maart. Zij komen hier om de woning van Ilse van Dijk grondig op te knappen.

In de voorbereidingen moest veel gebeuren. Onder andere hebben we samen met Ilse haar nieuwe vloertegels uitgezocht en besteld.

De komende week krijgen we in Lawa bezoek van Anneke Kempeneers en twee bestuursleden van stg. Kimon in Nederland. Anneke staat op het punt naar Suriname te worden uitgezonden om met Wajana jongeren te gaan werken in Maripasoula. Hiermee ontvangen we opnieuw verhoring van gebed.

Met ons gaat het prima. We zijn gezond en vol energie en blij met alle plannen die de komende maanden onze agenda vullen. Tot een volgende keer.

 

4 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.