Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

In Transfer

| 4 reacties

We schrijven dit op het vliegveld van Belem in Brazilie waar we wachten op onze vlucht naar Manaus later vanmiddag.

We kijken terug op twee bijzondere weken in ons leven. Wat een voorrecht om een klusteam uit Evangeliegemeente ‘De Regenboog Zuid’ plus te mogen ontvangen. We hebben ze zien buffelen in het warme weer, met afspraken met leveranciers die heel rekbaar waren, waardoor er op sommige momenten alleen duimen gedraaid konden worden. Geduld wat op de proef gesteld werd dus. Marco heeft heel Paramaribo afgezocht naar alle benodigde materialen. Anneke en Marjolein hebben boodschappen gedaan om te zorgen dat de inwendige mens telkens weer versterkt werd. Daarnaast hebben wij inrichting winkels afgestruind op zoek naar een koel-/diepvriescombinatie, gasfornuis, keukenapparatuur, etc. maar ook naar gordijnen, nieuwe bankkussens en mooie dingen voor aan de muur. We denken dat we daarin goed geslaagd zijn.

We zijn diep onder de indruk van het vele werk wat verzet is. Wat hebben de mannen lange dagen gemaakt! Wat hebben ze een mooi resultaat achtergelaten voor Ilse en een ieder die met haar verbonden is. Gods liefde is tastbaar gemaakt. Nogmaals heel, heel hartelijk bedankt mannen! Het is een voorrecht om met jullie samen te werken.

Gisteren hebben we geluisterd naar de eerste preek van onze zoon Andre. Zijn thema was Rust. Dat was precies de preek die we nodig hadden en om dat uit de mond van je zoon te horen is wel heel bijzonder. Ons hart loopt over van dankbaarheid voor het vele, vele goede wat we telkens weer ontvangen. Daarna konden we met hernieuwde energie aan het inpakken van onze koffers en het opruimen van het huis beginnen.

Nu wacht ons weer een nieuwe uitdaging. We gaan op bezoek bij collega zendelingen van World Team in Manaus. Zij wonen daar sinds begin januari dit jaar met hun drie jonge kinderen. Zij gaan werken met de verschillende inheemse bevolkingsgroepen, die vanuit de jungle naar deze stad getrokken zijn. Hun visie is om mensen te bereiken met Gods liefde voor hen en hen op te leiden om hun stamgenoten ook over deze Liefde te vertellen. Als director pioneer ministries voor de Americas is het goed dat Marco en ik hen gaan bezoeken en meedenken over doelen en strategieen. We hebben er zin in, maar verwachten dat dit ook weer twee intensieve weken zullen worden. We zijn dankbaar om te merken dat onze kracht iedere dag vernieuwd wordt.

4 reacties

 1. Hallo Marco en Marjolein.
  Dit was weer mooi nieuws om te lezen. Bedankt voor het schrijven en de foto’s. Een gezegende tijd gewenst in Manaus!!
  Groetjes Hennie Kottier

 2. Beste Marco en Marjolein

  Bedankt dat ik deel mag uitmaken van de vorderingen waarmee jullie bezig zijn. Laten wij de HEER danken dat wij pioniers van HEM mogen zijn.

  Groeten Evie.

 3. wij wensen jullie Gods Geest kracht energie en liefde toe bij alles wat jullie weer mogen gaan ondernemen!
  Liefs Wouter en Mirjam

 4. Geweldig te zien en te horen dat jullie nog zo actief bezig mogen zijn gedreven door de liefde van God en voor de mensen! Wij wonen weer in Veenendaal na ongeveer 10 jaar in Voorthuizen (chaletpark) gewoond te hebben. Bezoeken ook weer de Regenboog en alles bevalt ons ontzettend goed. Ons nieuwe adres is: Kikstraat 27, 3907 LC Veenendaal. Wij wensen jullie Gods onmisbare zegen toe. Een hartelijke groet en kus van
  Jan en Greet Uithol.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.