Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Manaus

| 4 reacties

We kijken met veel voldoening terug op de afgelopen twee weken. De dagen zijn voorbij gevlogen! We hebben mooie mensen ontmoet, inspirerende gesprekken gehad en veel geleerd over het leven van migrerende indianen naar de grote stad in het Amazonewoud van Brazilie.

Manaus is een grote stad midden in de jungle met ruim 2 miljoen inwoners. Dit betekent dat in Manaus alleen al 4 maal zoveel mensen wonen als in heel Suriname.

Zodra je buiten de stad bent, waan je je bij de Wajana’s in Suriname. Het leven in de jungle ziet er hier net zo uit als bij ons.

We hebben twee nederzettingen bezocht. Wat een verschil! De ene settlement bestaat nu zo’n 20 jaar. We zagen daar stenen huizen en mensen die zich goed hebben aangepast aan het leven in de grote stad.

De andere nederzetting bestaat pas sinds een jaar of 5. Daar voelden wij ons gelijk thuis. Dit dorp was goed vergelijkbaar met ons leven bij de Wajana’s.

We zijn heel dankbaar dat we mee mogen werken aan de start van een nieuw werk van World Team in Manaus om uit te reiken naar de verschillende stammen in de omgeving van de stad. We hopen in de verschillende settlements mensen te bereiken met de Goede Boodschap en ze zo te trainen dat zij die boodschap naar hun eigen stam kunnen brengen. Wij mogen een echtpaar coachen dat sinds januari 2017 met hun jonge gezin in Manaus is komen wonen. Wij hebben de afgelopen weken regelmatig teruggedacht aan ons begin in zending in 1989.

Zondagavond 9 april zijn we terug gevlogen naar Suriname om dinsdagochtend door te vliegen naar Trinidad. Daar gaan we een promotiefilm maken voor World Team voor een nieuw te starten werk daar. We hebben daar een week voor, dus we zijn heel benieuwd hoe de puzzelstukjes in elkaar passen.

Het moge duidelijk zijn: Wij genieten! Het is zo bijzonder om te horen en te zien wat God aan het doen is en hoe Hij mensen bij elkaar brengt.

4 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.