Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Bezoek uit Nederland

| 2 reacties

Afgelopen week kregen we de directeur van CAMA zending in Nederland, Boudewijn van Schoonhoven, op bezoek. We hebben met hem een aantal plaatsen langs de rivier bezocht waar druk gewerkt wordt aan de bouw van Gods koninkrijk en daarvoor hebben ze behoefte aan een dak boven hun hoofd waar ze samen kunnen komen. De bouwkosten zijn hoog zo diep in het binnenland, dus hebben ze van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vragen of hun broeders en zusters in Nederland hen misschien zouden willen helpen.

Het was heel fijn om Boudewijn te laten zien waar wij de afgelopen jaren bij hem op kantoor steeds verslag van hebben gedaan. Ook fijn om met hem na te kunnen denken over stappen die we nu moeten zetten om over 10 jaar met een gerust hart het werk helemaal in de handen van de plaatselijke gemeenten te leggen.

Marco heeft na zijn terugkomst uit Canada echt even gas terug moeten nemen. De eerste twee weken kwam de vermoeidheid van een maand non stop bezig zijn er uit. We weten dat een aantal mensen graag naar de bijbel school willen gaan. Toen we verteld hadden dat we gaan onderzoeken wat voor mogelijkheden er zoal zijn kwamen verschillende mensen bij ons langs om aan te geven dat ze graag in aanmerking willen komen.

Inmiddels zijn we voor deze periode met onze laatste week in Lawa bezig. Marjolein heeft met 3 vrouwen de eerste Petrus brief vers voor vers behandeld. De opzet is om hen al doende te leren hoe ze de bijbel kunnen bestuderen en zelf vragen kunnen maken na het lezen van een bijbel gedeelte. Dat zal nog heel wat oefening vragen, maar het is heel waardevol om dit zo samen te doen. Marjolein heeft zo ook de gelegenheid om te vragen hoe ze bepaalde principes in de Wajana cultuur zouden toepassen. Smaakt naar meer.

Alumpia heeft zó genoten van zijn koffie momenten met Marjolein dat hij dit na Marco’s terugkomst gezellig is blijven doen. Vaak lezen we dan samen ook een stukje uit de bijbel, d.w.z. dat Marjolein voorleest. Alumpia ziet steeds minder jammer genoeg.

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.