Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Paramaribo

| 3 reacties

Vanmiddag hadden we twee kleinzoons op FaceTime om ons te vertellen dat ze in de kerstvakantie bij ons komen. Wat een feest om naar uit te kijken. Eerst komen wij naar Nederland. We kijken er naar uit om zoveel mogelijk mensen te zien en te spreken.

Nu eerst nog twee weken in Paramaribo. We hebben voor een aantal Wajana’s al weer onderdelen voor buitenboordmotoren, flessen smeerolie voor kettingzagen en luiers gekocht. Daarnaast hebben we een schaaf laten repareren, de stelschroef was dol, en een benzinetank van een generator laten lassen. Nu proberen we deze dingen op een vlucht naar Apetina te krijgen. We hopen voor de mensen daar dat er snel een vlucht gaat.

De tijd met de filmcrew van Metterdaad is omgevlogen. Het waren twee volle weken waarin we veel hebben kunnen laten zien over het leven van de Wajana’s, Wie God voor hen is en ons leven bij hen. Bijzonder om te zien hoe er telkens verhalen verteld worden in zo’n tv programma. Daarnaast werden we er ons steeds meer van bewust hoe bekend wij zijn met de gang van zaken wanneer we dat voor de camera moesten uitleggen en zo de vertaalslag naar de kijkers in Nederland maken. We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat.

Om een beeld te geven volgen hier een aantal plaatjes (met dank aan Daniël de Wit – fotograaf)

We gebruiken de tijd om alvast weer groenten te drogen voor de periode na ons verlof. Verder willen we graag weer een aantal films voorzien van Wajana tekst. Daarvoor komt Michel, een jonge Wajana die in Paramaribo woont, bij ons en hij spreekt de Wajana tekst in. Marco zet de tekst dan onder de beelden. Fijn dat Marco en Michel hun talent zo voor de Wajana’s in kunnen zetten.

Daarnaast ruimen we ook tijd in om onze dochter en gezin en vrienden te bezoeken. Het is vakantie in Suriname en dat merk je op de weg. Het is rustiger in het verkeer, wat voor ons met al die boodschappen ritjes heel fijn is.

Volgende week komen twee collega’s van Marco binnen het leiderschapsteam van World Team naar Suriname voor een aantal vergaderingen. Samen met alle voorbereidingen van ons bezoek aan Nederland hebben we onze handen meer dan vol.

3 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.