Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Be flexible

| 5 reacties

Na een zeer geslaagde conferentie van en voor World Team collega’s, kwamen we zondag 29 april j.l. weer aan in Paramaribo. Maandag de laatste boodschappen doen, dinsdag genieten van een nationale vrije dag van de arbeid en dan woensdag 2 mei weer naar Apetina vliegen. Dat was het plan, maar de piloot werd ziek en is net weer beter. We hopen nu komende vrijdag 11 mei te vliegen.

In Trinidad kregen we de kans om een vogelreservaat te bezoeken, tegen het vallen van de avond.

We hebben een aantal mooie foto’s kunnen maken.

We logeren nu in het appartement van een collega die op verlof is, dus we zitten niet op de schopstoel. We hebben de dagen goed kunnen gebruiken om de projecten van EO Metterdaad voor te bereiden. En de eindstand is …. Helaas nog niet bekend, maar komt uit in de buurt van € 100.000,-. Wat een mooi bedrag hè? Daarmee kunnen we drie projecten realiseren: de training voor jongeren om buitenboord motoren te repareren met een werkplaats erbij met de benodigde apparatuur; een gastenverblijf in Apetina voor de trainingen die in het educatiecentrum gegeven gaan worden en het drukken van een kinderbijbel in de Wajana- en Trio-taal. Wat een zegen!

Verder hebben we heerlijk kunnen netwerken. Een ontmoeting gehad over muziek en geluid met een muzikant, een ontmoeting en skype gesprek over een betere manier voor landbouw voor de Wajana’s en Trio’s en gezellige ontmoetingen met vrienden en met onze dochter en haar gezin.

Tijdens een ritje net buiten de stad mochten we nog een paar mooie plaatjes schieten

 

Kortom de extra weken in de stad hebben hun vrucht al afgeworpen.

We gaan straks weer lekker aan de slag in Apetina. Over een aantal weken komen collega’s van World Team bij ons op bezoek. Na een paar dagen vliegen we samen met hen vanuit Apetina naar Lawa.

5 reacties

 1. Hey mensen wat een geweldig resultaat !!!

 2. Wat een mooi resultaat . Wat ren mooie plamten. Alleen maar zegen. God zorgt voor ons.
  Ik hoop dat de piloot weer herstelt os
  Hartelijke groeten.

 3. Geweldig bedrag!!! Genieten dat ik het nu zo voor me zie!!
  Alle wijsheid maar weer gewenst bij de uitvoering.
  Groetjes Hennie Kottier

 4. Wat mooi dat er zoveel geld binnenkomt via Metterdaad! god is goed!! We wensen jullie weer veel zegen in jullie mooie bediening! En flexibel…dat wordt je daar vanzelf toch? Wij komend weekeind ff weer buurten in de Boog…na een half jaar… Be blessed!
  Liefs, Els en Geerten

 5. Wat een feestelijke berichten! Gods zegen rust op jullie werk! Lieve groet Wouter en Mirjam

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.