Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Hiep, hiep hoera !!

| 7 reacties

Tot onze grote verrassing kwamen de leerlingen en leerkrachten van de school Marco een aubade brengen voor zijn verjaardag. Daar hadden we helemaal geen rekening mee gehouden. We dachten stilletjes samen zijn verjaardag te vieren, maar dat liep dus anders. De kinderen gingen daarna naar huis om te eten tijdens de pauze. De leerkrachten kregen limonade en boterkoek. Was Marjolein blij dat ze gisteren een grote plaat gebakken had!


In huis zijn we druk bezig geweest met onderhouds werkzaamheden. Tijdens onze afwezigheid waren houtluizen begonnen om een aantal planken in een paar kasten op te eten. We hebben rigoreus één kast uit huis verwijderd. Onze bedoeling was om hem in stukken te hakken en in onze brandton te verbranden. Voordat we daaraan toekwamen, vroegen onze buren of zij de kast mochten hebben. We legden uit waarom hij bij ons de deur uit moest, maar voor hen was dat geen bezwaar. Daar gingen ze, met de kast tussen hen in, tevreden huiswaarts. Waarschijnlijk is het in hun huis de enige kast. We hebben dus noodgedwongen grote schoonmaak moeten houden, een hele klus.Daarnaast wilde Marco al een tijdje het waterleidingsysteem renoveren. Daar heeft hij heel veel over nagedacht en daarna in de stad de materialen gekocht. Als hij een bocht te weinig zou kopen zou het hele project niet doorgaan, want er is geen bouwshop in de wijde omgeving te bekennen. Gelukkig had hij overal genoeg van en kan de stortbak van het toilet nu met een kraan met slang vollopen. Elke keer zijn we zo dankbaar voor Marco’s handigheid.Onze watertonnen moeten ook nog een steviger ondergrond krijgen. Die klus staat voor begin juni op het programma als collega’s van World Team bij ons op bezoek komen. Zij brengen 3 x 21 kg cement mee. Zand en grind liggen al te wachten. Dat wordt straks zweten want alles wordt met de hand gedaan.Woensdag 23 mei was de officiële overdracht van de twee hand naaimachines en het spinnewiel aan de vrouwen van Apetina. We zijn benieuwd wanneer de vrouwen het werken met het spinnewiel onder de knie hebben. Alle gulle gevers namens de vrouwen van Apetina heel hartelijk bedankt!

 

7 reacties

 1. Hallo Marjolein en Marco.
  Marco nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een mooie verrassing om dat zo samen met de dorpsgenoten te vieren. Er wordt hard gewerkt merk ik wel… super.
  We wensen jullie verder veel zegen op jullie werk.
  Een hartelijke groet uit den ham van Jan en Alie. We praten nog veel over hoe mooi we het hebben gevonden bij jullie in apetina.

 2. Wat een prachtige foto’s weer! Die met die palmen lijkt wel van dat speciale behang, maar jullie leven echt in zo’n landschap! Het “bochtenwerk” van Marco ziet er goed uit. Knap hoor, om dat allemaal van tevoren te bedenken! (Ook wel uitgetekend, neem ik aan?)
  En zo grappig: Op die foto met de handnaaimachines die jonge vrouw met het mobieltje op de achtergrond. 🙂
  Ik ben blij dat het zo goed met jullie gaat, en ik blijf voor jullie bidden.
  Hartelijke groet, Anna*

 3. Marco nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele gezegende en gezonde jaren samen met Marjolein !

  Lieve groeten Christa Roelofs

 4. Geweldig om te zien😊En wat genieten de vrouwen van hun gekregen naaimachines.
  Goed werk allemaal weer gedaan 👌

 5. Bedankt voor jullie mooie berichten! Goed om te zien dat jullie daar gezegend worden met mooie mensen om jullie heen.
  Marco nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je gaat er steeds jonger uit zien!

  Gods zegen toegewenst.
  Groet van Marjanne en Marco.

 6. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en maak er nog een. mooie dag van. We zijn een beetje laat maar daar is de felicitatie niet minder om. Wat een leuke foto’s en heerlijk om op deze manier verrast te worden.iets lekkers in huis en genieten.liefde van hier wim en truus.

 7. Hallo Marco en Marjolein. Ook ik wil jullie nog van harte feliciteren met de verjaardag van Marco. Geweldig zoals jullie in zoveel situaties gebruikt worden om
  Gods liefde uit te delen. Wat een leuke foto’s van blije vrouwen met hun gekregen naaimachines. Veel zegen op jullie werk gewenst. Lieve groet,Ellen van Gelswijk.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.