Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Werk aan de winkel

| 8 reacties

Inmiddels zijn we weer verhuisd naar ons andere dorp, Lawa.

We hebben begin juni bezoek gehad van Heather en Sean Christensen, collega’s van World Team die in Haiti werken. Met hen zijn we van Apetina naar Lawa gevlogen. We hebben in Lawa en Maripasoula gesprekken met leiders gevoerd in hoeverre er behoefte zou zijn aan een afgestudeerde Haitiaanse bijbelschool student om het leiderschap in de diverse gemeenten te ondersteunen. Dit idee hebben we een aantal jaren geleden al bij Sean gedropt en nu kon hij zelf horen hoe goed jongelui aan deze kant van de rivier in het Frans zijn. Daarnaast hebben we als echte toeristen een waterval bezocht in Frans Guyana. Erg leuk om te doen.

Na een goede week samen vlogen Heather and Sean én Marco naar Paramaribo. Heather en Sean vlogen de volgende dag terug terug naar Miami, Marco bleef in de stad om de training voor de buitenboord motoren voor te bereiden. Hij is van hot naar her gevlogen om het plaatje met alle details rond te krijgen. Het is gelukt en zondag kon hij vaderdag vieren bij onze jongste dochter en haar gezin. Een extra cadeau voor beide partijen.

Maandag kwamen de trainers en Marco veilig in Lawa aan en afgelopen dinsdag zijn we van start gegaan. De ruimte onder ons huis is omgetoverd tot leslokaal met banken uit de kerk. Onze beamer voor de filmvertoningen komt tijdens de theorie goed van pas evenals het whiteboard. Het is heel leuk om het enthousiasme bij zowel de meiden als de jongens te zien. De meiden zullen straks ingezet worden op kantoor en zich voornamelijk bezig houden met de administratie en voorraadbeheer. Daarvoor is kennis van de motor vereist.

We vinden het heel bijzonder dat we deelnemers uit Lawa, Apetina, Awarahpan, Solonam, Tutukampu en Palumeu bij de training hebben. Als alle deelnemers slagen voor het certificaat zullen ze ieder op hun dorp hun kennis over kunnen dragen en de buitenboordmotoren in hun dorp goed kunnen onderhouden.

8 reacties

 1. Wauw!! Wat goed om te lezen dat het nu echt van start is gegaan! Zodat ze straks een baan hebben én de motoren gerepareerd worden.
  Ik hoop jullie in november te mogen ontmoeten.
  Met een warme groet,
  Anna* 🙂

 2. Ik bewonder jullie dat je dit voor elkaar hebt gekregen ! Geweldig , nu kunnen van vele plaatsen de buitenboordmotoren onderhouden worden , wat een weldaad !

  Groet Christa Roelolfs .

 3. Prachtig, hoor!
  Echt geweldig jullie inspanningen voor de mensen daar!

  Groetjes,

  Anneke

 4. Dit is echt een sterk voorbeeld van hoe je ontwikkelingswerk moet doen: geen vis geven maar een hengel en instructies om de vis te vangen. Mensen krijgen daardoor zelfwaarde en een gezond zelfbeeld en zijn niet meer afhankelijk van hulp van buitenaf en kunnen zelf hun kostje verdienen, goed bezig Marco en Marjolein tot eer van onze Heer!

 5. Lieve allebei, het voelt heel goed om zo iedere keer weer jullie berichten te mogen lezen en daardoor een stuk achter de schermen kunnen meebeleven. Lieve groeten van ons

 6. Hallo Marco en marjolein,
  Wat fijn om te zien dat het is begonnen…spannend.

 7. Mooi om jullie zo bezig te zien, super wat jullie doen! Alles ter eer van de Heer!!
  We zien er naar uit jullie van t najaar te ontmoeten, hopelijk in Coevorden😉

  Liefs, Els en Geerten

 8. Marco en Marjolein wat een prachtig en waardevolle cursus moet dit zijn om zo de mensen te ondersteunen, en van daar ook weer de bevolking dat reikt ver zo .
  Heel veel wijsheid en geduld toegewenst in alles, en bovenal Gods geborgenheid .
  Ontvang een warme groet van Tinus en Marry

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.