Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

We zijn er bijna

| 5 reacties

Deze week zijn we onze zaken aan het afronden in Paramaribo want komende donderdag vliegen we naar Nederland. Wat hebben we er zin in om velen van jullie te ontmoeten in de komende periode. Er valt weer genoeg te vertellen over wat wij mee maken in het binnenland van Suriname. Wij zijn diep onder de indruk en heel enthousiast over wat er gebeurt. Vrijdag 9 november a.s. hopen we tijdens ons sponsordiner het nodige kunnen te laten zien. Er is nog ruimte genoeg voor nieuwe aanmeldingen.

Begin september hadden we een lang weekend de families Andes en Bruinink op bezoek. Wat hebben we genoten van onze tijd met elkaar. Samen gewandeld in de jungle, gevaren op de rivier, gebarbequed en uiteraard hebben we in de rivier gebaad. De tijd vloog voorbij.

Ruim een week later kwam Gilbert Plante vanuit Canada bij ons logeren. Vorig jaar hebben Ipomadi en Marco bij hem in Winnipeg (Canada) gelogeerd. Nu bracht hij de Wajana’s een tegen bezoek. We mochten hem samen met Ipomadi een beetje laten zien wat er langs de Lawa rivier gebeurt. Daarna zijn we met hem naar de Bijbelconferentie in Tepoe gevlogen. Wat was het weer een feest om samen met de Trio’s en Wajana’s God groot te maken.

Er was ook een delegatie van het Surinaams Bijbel Genootschap op bezoek tijdens de conferentie. Zij waren diep onder de indruk dat deze Bijbelconferentie al sinds 1972 georganiseerd wordt. Daarnaast viel het hen op dat wij ‘gewone’ deelnemers aan de conferentie waren en niets organiseerden. Het kinder-, jeugd- en volwassen onderwijs werd allemaal door de Trio’s en Wajana’s zelf georganiseerd, zo mooi om te zien.

Na de conferentie hadden we nog een week in Paramaribo om zaken af te ronden (dokters- en tandarts bezoek), de container op te ruimen etc. èn te genieten van onze (klein)kinderen. Daarnaast hebben we ook al vooruit gekeken en tickets gekocht voor Orlando en Manaus in januari 2019.

In december hopen we Bruce Rempel weer te ontmoeten. Hij komt om de watersnelheid van de Tapanahony in Apetina te meten als het water op z’n laagst is. Dit ivm de bouw van een electrohydraulische installatie die hij wil gaan bouwen voor het dorp.

Op dit moment wordt er in Apetina flink gezaagd om straks de visitorslodge te kunnen bouwen. Een kleine 20 man is samen hard aan het werk om alle balken en planken te zagen en ook nog voldoende materiaal te produceren om straks voor alle werkers zelf een huis te kunnen bouwen.

5 reacties

  1. Wauw wat een mooie berichten! We wensen jullie een goede reis en een goede tijd in Nederland!

  2. Super mooi ook om de foto’s te zien. . We wensen jullie een goede tijd in Nederland en een veilige reis…. uiteraard zijn jullie van harte welkom bij ons….wie weet ontmoeten we elkaar…onze plannen zijn om in november naar nieuw Zeeland te gaan.
    Een hartelijke groet van Jan en Alie

  3. Prachtig hoor. Een goede reis. Gr.aan de kinderen/kleinkinderen.

  4. Welkom in het warme Nederland😄 kunnen jullie nog even van genieten. Tot volgende week

  5. Zie er naar uit jullie straks weer te zien én de verhalen te horen. Shalom!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.