Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Hoogtepunt

| 9 reacties

Vandaag mochten we de kinderbijbel Kijk en Luister van Laura Zwoverink in het Wajana in Apetina ontvangen. Het leek er even op dat het hele feest niet door kon gaan vanwege een zwaar bewolkte lucht. We hoorden het MAF vliegtuig over vliegen, maar konden het vanwege de bewolking nauwelijks zien. Toen hoorden we het geluid wegsterven. We belden naar de stad en kregen te horen dat de piloot door zou vliegen naar het volgende dorp Palemeu. Wij zagen de zon door een gat in de bewolking schijnen. Marco kreeg Jafeth, de piloot aan de radio. Jafeth zei dat hij nog één keer zou proberen te landen. Wij gingen met z’n allen bidden voor een gat in de wolken en met dat we dit deden, zagen we het vliegtuig door de bewolking heen komen. We hebben samen God gedankt voor dit wonder. Daarna in de kerk God bedankt voor de liefde van Nederlandse christenen zodat zij nu een prachtige kinderbijbel in hun eigen taal hebben voor een voor hen betaalbare prijs. Ons hart vloeit over van dankbaarheid.

Kinderbijbels in PT – SD 480p

Onze MAF piloot was voor het laatst in Apetina omdat hij naar een andere standplaats gaat. Dat wilden de oudsten niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus werd hij naar voren gehaald en werd er een zegen voor hem en zijn gezin gevraagd.

27 November zijn we veilig in Suriname aangekomen en de volgende dag weer aan de slag gegaan. Er moesten boodschappen gedaan worden, een workshop ‘Projecten organiseren’ voorbereid worden, een boodschap tijdens het zendingsweekend van de CAMA gemeenten in Suriname voorbereid worden, vrienden van het vliegveld gehaald worden. Het ‘normale’ leven in de stad voor ons. Het was voor ons een voorrecht om zo ook te kunnen dienen in Paramaribo.

Dinsdag 4 december vlogen we, samen met Bruce uit Canada en Evert uit Nederland naar Apetina om de feestelijkheden van vandaag voor te bereiden en te kijken hoe we het idee om electriciteit uit water vorm kunnen laten krijgen. Er komt elke dag het nodige aan technische details in gesprekken naar voren.

Vanmiddag hadden we een ontmoeting met de dorpsleiders waarbij ze aangaven erg blij te zijn met het plan voor dit project. De komende dagen gaan we samen een brief opstellen aan de minister in de stad. Nadat we over een paar weken weer even in Paramaribo zijn om onze gasten op het vliegtuig te zetten naar Canada en Nederland, hopen we een ontmoeting met de minister te kunnen hebben om ook hem alles uit te kunnen leggen en toestemming te krijgen voor het project. Marjolein laat alle technische verhalen maar een beetje over zich heen komen en zorgt ervoor dat de innerlijke mens van het nodige wordt voorzien. Waarna de gasten de afwas doen, dat is heel leuk om mee te maken.

9 reacties

 1. Marjolein zorgt heel goed voor de inwendige mens! Zelfs friet op zaterdag! 😍

 2. Anja ben je ook mee geweest of is Evert alleen gegaan? Klasien

 3. Weer prachtig om te lezen!
  Zo mooi dat ik het nu allemaal zo voor me zie!
  Goede tijd gewenst samen!

 4. Elektriciteit uit water…. kan je me meer technische details geven??
  HGr Bart uit Australië

  • Hoi Bart ,

   er wordt een micro waterturbine ontwikkeld door Bruce in Canada
   die zal door de stroming van de rivier die langs het dorp loopt stroom opwekken .
   dit zal worden aangesloten op een nieuw aan te sluiten netwerk .
   ook zullen alle huizen ( ivm gevaarlijke aansluitingen) opnieuw worden bedraad en aangesloten ,
   voor dit gedeelte gaan we sponsoren zoeken .
   hierover zal later worden gecommuniceerd .

 5. Fijn om te lezen en zo op de hoogte te blijven van jullie kostbare werk! Gods zegen toegewenst! Een hartelijke groet van Harry en Gerda Kottier.

 6. God is goed en dit is wel een heel bijzonder en vruchtbaar jaar voor jullie en de wajana’s geweest. De opzet van een technische werkplaats al eerder dit jaar en nu kinderbijbels. Wat een zegeningen.
  Natuurlijk is daar al een hele tijd aan gewerkt maar nu mag je dan het resultaat ook zien en in je handen hebben. WE bidden mee dat de kinderbijbels een lange investering mag hebben in de jonge levens en dat het mag doorwerken in de toekomst.
  Gods zegen en een goede kerstdagen.

 7. Gefeliciteerd met de kinderbijbel in het Wajana en Apetina , ik hoop dat het veel gelezen gaat worden en er een grote zegen vauit mag gaan ! Het ontroerd me telkens weer hoe goed onze God is , ook nu weer door dat gat in de wolken waardoor het MAF vliegtuig kon landen ! Heel veel rijke zegen op jullie prachtige werk !!!
  In liefde verbonden Christa Roelofs .

 8. Wat een gebedsverhoring! Groot is onze God! We wensen jullie gezegende kerstdagen en weer een gezegend nieuw jaar! Hg Wouter en Mirjam

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.