Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Een mooie start

| 4 reacties

De gemeente in Apetina heeft besloten om het jaar te beginnen met een driedaagse conferentie van 4 t/m 6 januari. Dat werd besloten op de donderdag ervoor tijdens een vergadering met de leiders bij ons thuis. Voor ons, met onze westerse achtergrond van planning etc., heel verrassend, maar ook heel mooi om te zien dat ze samen een weg vinden om hun stam voor te gaan in het christelijke leven.

Om 9 uur wilden ze beginnen, maar behalve één oudste en wij, was er nog niemand. We begonnen gewoon een uurtje later… Men wilde graag een aantal boodschappen horen vanuit de Handelingen der Apostelen, want 14 januari zal één oudsten echtpaar met hun gezin een aantal maanden op evangelisatie en bemoedigingsreis gaan naar 2 dorpen stroomopwaarts. ’s Morgens werden telkens drie boodschappen gebracht en ’s middags twee. Marco werd gevraagd om elk dagdeel een boodschap te verzorgen en zondag de viering van het Avondmaal te leiden. Het werd een mooi palet met een overzicht van hoe de eerste gemeentes zijn ontstaan en welke lessen wij daaruit kunnen leren over God’s liefde en genade en zijn trouw naar wie Hem willen dienen.

Het werd voor ons een mooie afronding van deze weken in Apetina want de maandag daarna zijn we weer naar Paramaribo gevlogen.

Vandaar vertrok Marco donderdag 10/1 naar Orlando, waar hij nu een aantal dagen bij onze oud collega’s, Roy en Margaret Lytle logeert. Aansluitend zal hij de jaarlijkse World Team conferentie bijwonen. Marjolein logeert nu een aantal dagen bij Elsbeth en Rafaël en geniet extra van Quinn. Dinsdag 15/1 vertrekt zij naar Manaus in het noorden van Brazilië, om het gezin van een World Team collega te assisteren waarvan de man ook naar de conferentie in Orlando is. Zondag 20/1 komt Marco ook naar Manaus waar we deel zullen nemen aan de jaarlijkse conferentie van het WEC Amazone team. Daarna zullen we nog een aantal optrekken met onze WT collega’s voor we 31/1 weer terug naar Paramaribo reizen.

4 reacties

 1. Geliefde M/M ers, wij wensen jullie beiden naar ook jullie team een Zegenrijk nieuw jaar toe en Zijn Shalom.
  En als ik zo je nieuws brief lees, dat is onze Heer en Heiland daar al druk mee bezig jullie verdere taken al voor te bereiden. Wij bidden jullie samen Zijn vrede toe en vertrouwen op Zijn Woord. ” IK KOM SPOEDIG TERUG” (zegt onze Verlosser) wat een vooruit zich voor Zijn Bruidsgemeente! Marco en Marjolijn ik wens jullie beiden veel wijsheid genade en vrede toe.
  Shalom, Anneke en Berend.

 2. Lieve M&M,
  Een druk programma voor de boeg!
  Veel heil en zegen,

  hartelijk groet,
  J&J

 3. Zo mooi om weer wat van jullie te horen . Veel zegen toegewenst bij jullie werk en de groeten aan de mensen in Apetina.
  MvrgrAlie en Jan Nevenzel

 4. Wat zijn ze toch gierig voor Gods Woord! Wauw!
  Mooie en goede tijd op jullie reizen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.