Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

De Heer is ècht uit de dood terug gekeerd!

| 3 reacties

We wensen jullie allemaal een heel mooi Paasweekend toe.

De Wajana’s vieren dat met een vierdaagse bijbelconferentie. Eén in Apetina, waar Trio’s en Wajana’s uit Tepoe en Palemeu en uit verschillende dorpen langs de Lawa rivier naar toe gevlogen of gevaren zijn, en één in Lawa zelf, waar de mensen uit de dorpen stroomop en stroomaf samenkomen. Wij blijven het heel bijzonder vinden dat we hier deel van mogen uitmaken.

Het vliegen naar Apetina, of welk ander dorp ook voor een conferentie, blijft een hele organisatie. MAF heeft in 2 dagen 6 vluchten gemaakt om de mensen van Lawa naar Apetina te brengen. Er moet een lijst met namen komen. Daarna moet er per vliegtuig een verdeling gemaakt worden. Op de dag van vertrek moeten alle mensen en hun bagage gewogen worden en die getallen moeten netjes genoteerd worden en aan de piloot gegeven worden. Na elke vlucht moet er op Lawa weer getankt worden. Dit gebeurt met jerrycans en een trap om boven bij de vleugel te kunnen komen. Wij hebben met heel veel plezier weer geholpen bij de verschillende werkzaamheden.

Komende week krijgen we hetzelfde spel, maar dan andersom. Alle gasten moeten vanuit Apetina weer naar hun huis gevlogen worden. Misschien blijft de piloot wel een nachtje slapen. Dat vinden wij heel gezellig, dan hebben we een gast aan tafel.

De afgelopen week zijn we met de bijbelschool studenten deze conferentie aan het voorbereiden geweest. We hebben met hen lessen herhaald van de eerste cursus en hen daarna allemaal aan het werk gezet om een preek voor te bereiden voor de Paasconferentie. Sommigen kwamen bij ons om samen te kijken of ze het bijbel gedeelte goed uitgelegd hadden. We hebben vandaag met veel plezier geluisterd naar de verschillende boodschappen. Wat een waardevolle week was dit om te investeren in de toekomstige leiders.

Voor de komende weken staat onze reis naar Canada hoog op onze agenda. Daarvoor zijn we op maandag 1 april met z’n vieren naar de stad gevlogen om naar Georgetown de hoofdstad van Guyana te kunnen reizen. Daar is de dichtsbij zijnde ambassade van Canada gevestigd. Twee van onze teamleden moesten zich daar aanmelden voor het registreren van hun biometrische gegevens. Foto van de ogen en een scan van de vinger afdrukken. Eerst met onze auto over de weg naar Nieuw Nickerie. De volgende ochtend met het veer vanuit Suriname naar Guyana en aansluitend over de weg naar Georgetown. We hadden de afspraak gemaakt op dinsdag 2 april om half vier bij de ambassade. We rekenden op een bezoek van zo’n 45 tot 60 minuten om alles voor elkaar te krijgen en zouden dan gelijk weer terug rijden naar een logeerplekje in de buurt van het veer.

Echter, toen we bij het kantoor aankwamen bleek zonet de stroom te zijn uitgevallen. Dus duurde het een heel stuk langer alvorens alle apparatuur weer aan de gang was gebracht met een generator en we aan de beurt waren.

Uiteindelijk waren we pas heel erg laat op onze bestemming en moesten we in het stikke donker uit zien te vinden waar iemand langs de kant van de weg naar ons stond uit te kijken om ons naar ons logeeradres te kunnen begeleiden. Die jongeman heeft uiteindelijk drie uur langs de weg gestaan om ons op te kunnen vangen…

Op dit moment is de aanvraag voor twee visa voor het bezoek aan Canada nog steeds niet goedgekeurd. Spannend dus…

3 reacties

  1. Lieve Marjolein en Marco, veel dank voor jullie informatieve en geïllustreerde update. Fijn! Zegen en ook plezier bij alle conferenties, en veiligheid bij alle vluchten. Geniet een levendig Paasfeest. Inderdaad, de dood is voorgoed van de troon gestoten. Shalom!

  2. De Heer is waarlijk opgestaan! Veel zegen bij alles wat jullie ondernemen. In gebed met jullie verbonden! H.gr. Wouter en Mirjam

  3. Lieve allebei, hier zijn inmiddels de Paasdagen alweer bijna achter de rug, gelukkig dat we niet aan deze 2 dagen gebonden zijn maar iedere dag Paasfeest mogen vieren. Veel sterkte en Gods leiding bij alles wat er nog te doen is voor jullie voorbereidingen naar Canada. Lieve groetjes van Kees en Hennie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.