Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

De visa zijn binnen!

| 8 reacties

We zijn enorm blij dat na ruim twee maanden wachten de visa voor onze groepsreis naar Canada zijn toegekend.

Nu moeten ze nog in de paspoorten van Melisa en Janak komen. Dat moet in Port of Spain gebeuren. Gelukkig hoeven ze daarvoor niet zelf naar Trinidad, maar kan dit via een koerier geregeld worden.

We hebben vanmorgen gelijk de tickets gekocht. Dinsdag 27 augustus is de heenreis, waar we, vanwege een lange tussenstop op Trinidad, ruim 32 uur over doen. Zondagmiddag 22 september beginnen we aan de terugreis en we hopen dinsdagmorgen heel vroeg weer in Suriname aan te komen. Het blijft heel bijzonder dat we dit diep in de jungle met internet kunnen regelen.

We hebben nog drie maanden de tijd om naar deze reis toe te leven.

Inmiddels hebben wij ons huis in Apetina weer grotendeels op orde. Tijdens onze afwezigheid werd ons huis in bezit genomen door vleermuizen en houtluizen. We hebben dus grondig schoon gemaakt en Marco heeft om de houtluizen te bestrijden een keukenkast gesloopt en het hout buiten in onze brandton verbrandt. Daarnaast heeft hij rondom en onder het huis met gif gespoten om hen uit ons huis te houden. De vleermuizen zijn niet blij met onze aanwezigheid, maar ze zijn teveel aan deze droge en meestal donkere plek gewend geraakt. Het is dus niet zo gemakkelijk om hen over te halen een ander huis te zoeken.

Het is regentijd wat betekent dat het iedere dag (veel) regent en dat de rivier hoog staat. Met de snelle stroming is het niet zo prettig om in de rivier te baden, dus zijn wij weer heel dankbaar voor een goed werkende douche in ons huis.

Komende zondag hopen we mee te gaan naar Tutukampu om te kijken hoe het met de kleine gemeente daar gaat.

We hebben met de oudsten afgesproken dat we in juni twee trainingen gaan geven. Eén voor de oudsten over de taak van de oudsten in de gemeente en de andere met de bijbelschool studenten als voorbereiding op de pinksterconferentie van drie dagen. Daarnaast mag Marjolein weer een aantal studies voor de vrouwen verzorgen. Kortom, het woord ‘vervelen’ komt nog niet in ons woordenboek voor.

8 reacties

 1. Zo dankbaar met jullie dat God heeft voorzien in de visa.
  Zijn zegen in de verdere voorbereidingen voor deze mooie reis.
  Liefs van ons..

 2. Super mooi dat de reis zo het lijkt door kan gaan!
  Mooie foto’s.
  Weer bedankt voor de update.
  Gods zegen gewenst bij al jullie werkzaamheden.
  Groetjes Hennie

 3. Heeft die stralende mevr het borduurwerk gemaakt??
  Geef haar mijn complimenten
  Gefeliciteerd met de visa,s binnen zijn, en jullie verder kunnen met plannen.
  Hartelijke groet. En zegen Roos

 4. Gaaf zeg om zo een inkijkje in jullie leven te krijgen. Zegen!

 5. Mooi om jullie zo te volgen.
  Gods zegen op het werk en de mensen.

 6. Dank dat ik elke keer weer jullie update krijg , lees hem met veel respect en plezier !
  Succes met alles wat jullie ondernemen ! Zegen en groet Christa Roelofs-de Baat

 7. Gefeliciteerd met de visa! Jullie zitten idd niet stil, maar gelukkig wel positief druk. Gods zegen en een hartelijke groet van Wouter en mij!

 8. Marco, van 💝 gefeliciteerd met je verjaardag! Een mooier cadeau, de visa eindelijk rond, kan je niet bedenken . Leuk om zo met jullie mee te lezen/leven , lieve groet van ons uit Coevorden, ook voor Marjolijn !
  Els en Geerten

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.