Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Bezoek…en…ers

| Geen reacties

Al een paar jaar praten we over, bidden we voor en denken we na over een verbinding tussen de Frans sprekende Wayana jongeren en Frans sprekende bijbel leraren en een Frans sprekende jongeren werker. De afgelopen weken mochten we beide ‘groepen’ bij ons in Lawa ontvangen. Anneke Kempeneers, een jongeren werker uit Nederland, is 6 juni j.l. uitgezonden naar de Wayana aan de Lawa. Onze World Team collega uit Haiti kwam met 2 collega docenten van de bijbelschool in Cayes op 12 Juli j.l. aan in Paramaribo. Na een weekend met een aantal bezoeken aan Haitiaanse gemeenschappen in en rondom de stad vlogen we maandag 15 Juli met z’n zessen naar Lawa. Gezellig hoor zo’n hele groep aan tafel. Voor ons gemak werd de voertaal Engels, want ons Frans is toch wel ‘roestig’.

Dinsdag zijn we naar Maripasoula gevaren om te kijken of we een aantal Haitianen daar konden spreken en om te kijken hoe het met de zoektocht naar woonruimte voor Anneke stond. Het was voor onze Haitiaanse broeders een hele belevenis waar ze erg van hebben genoten.

Donderdag 18 Juli kwam ook de voorzitter van de Unie van Baptistengemeenten naar Lawa om de volgende dag samen met ons naar de Bijbel conferentie te gaan die van 19 tot 21 Juli in één van de dorpen langs de Lawa gehouden is. Wat een feest om daar bij te mogen zijn en te kunnen delen uit Gods woord! Met z’n allen sliepen we in hangmatten onder het huis van één van de oudsten. ‘s Morgens aten we met onze ‘eigen’ groep. Na de ochtenddienst aten we met z’n allen dorpsgewijs onder een groot afdak en ‘s avonds werden we elke keer bij onze buren uitgenodigd. Wat een gastvrijheid! Wat een feest om velen weer te zien na een aantal maanden van afwezigheid. Hieraan merken we hoezeer ons leven met de Wayana’s verbonden is. Wat hebben we genoten.

Na de conferentie hebben onze Haitiaanse gasten van maandag tot woensdag een mini bijbelschool gegeven over de boeken Daniel en Openbaringen. Het moest echt in vogelvlucht, maar het smaakt naar meer. De Wayana’s willen graag dat deze broeders vaker onderwijs komen geven en ook vice versa zagen we dat zij de Wayana’s in hun hart gesloten hebben. Wij denken dat dit zeker een vervolg zal krijgen. Het netwerk rond de Wayana’s breidt zich uit.

Donderdag 25 Juli is Anneke Kempeneers in ons huis in Lawa achter gebleven waar zij wacht op de komst van Ilse van Dijk en Anneke Kempers die de komende weken training komen geven aan de jeugdleiders en van 12-16 augustus een tienerweek zullen verzorgen, samen met de net getrainde Wayana jeugdleiders. Een geweldige kans voor Anneke Kempeneers om de jeugd te leren kennen. De rest van onze groep is die dag terug gevlogen naar Paramaribo, waar wij ‘s middags Bruce Rempel, uit Canada, van het vliegveld ophaalden. Voordat hij landde, kwam Anneke Kempers aan vanuit Nederland, het was fijn om haar te kunnen begroeten voor ze naar Lawa vertrekt.

Zaterdagochtend vroeg heeft Marco de Haitiaanse gasten weer naar het vliegveld gebracht. We hebben boodschappen gedaan voor onze week samen met Bruce in Apetina en genoten van onze dochter en kleinzoon.

Morgen vliegen we naar Apetina. We zijn benieuwd wat we de komende week gaan beleven.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.