Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Op reis

| Geen reacties

Van eind juli tot 14 augustus was Bruce, onze gast uit Canada, op bezoek om verder te werken aan de voorbereiding van het waterkracht project van Apetina. Hij wilde graag een aantal metingen verrichten in de rivier. Vanuit zijn jaren lange ervaring als landbouwer was hij al langer geinteresseerd in een aantal technische aspecten van de tuinen van de Wayana’s.

We hebben in verschillende tuinen het PH gehalte van de grond getest. Ook brachten we een grondmonster mee naar de stad waar we uiteindelijk een laboratorium hebben kunnen vinden dat voor ons verschillende testen gaat doen.

De derde week van augustus ging Marco met een Trio- en een Wayana leider naar Colombia voor een conferentie van het Trans Amazon Netwerk in Bogota. Het afgelopen jaar was daar onderzoek gedaan naar alle indianen stammen in het land. Nu zijn 90% hiervan in kaart gebracht. De conferentie was met kerken en zendingsorganisaties in Colombia om samen na te denken over de strategie om het evangelie beschikbaar te krijgen voor alle nog niet bereikte groepen in het land. Het is onze visie om de komende jaren samen met de Wayana’s en de Trio’s een dergelijk onderzoek te gaan doen in de Guyana’s.

Terwijl Marco in Bogota verbleef, logeerde Marjolein bij Elsbeth en haar gezin. Een heerlijke tijd waarin ze vooral genoten heeft van kleinzoon Quinn. Die vond het prachtig dat oma er nu helemaal voor hem kon zijn. En dat was wederzijds.

27 augustus begon de grote reis naar Canada. De eerste stop was gelijk een hele dag in Trinidad. We maakten van de gelegenheid gebruik om een aantal mensen te ontmoeten die we hebben leren kennen tijdens de World Team conferentie in Trinidad in 2018. We waren verrast door de belangstelling die er bestond voor ons team. Besloten is dat we, wanneer we op de terugreis weer een dag in Port of Spain moeten wachten op de verbinding naar Suriname, opnieuw een ontmoeting zullen hebben om verslag te kunnen doen van onze reis.

Deze blog schrijven we in het huis van Bruce, 500 km ten noorden van Edmonton. Ons programma van de komende weken is al flink gevuld. De eerste vermoeidheid van de heenreis ebt alweer weg. We kijken vol verwachting uit naar hoe de dagen verder ingevuld gaan worden.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.