Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Uit het bos

| 18 reacties

Na twee en een halve week fantastisch genieten en heel erg veel leren zijn we eergisteren weer in Paramaribo aangekomen. Wat een geweldige tijd is dit geweest. We hebben de dorpen bezocht, veel van de mensen leren kennen, in Apetina een enorm aantal vleermuizen … (nou ja, ervoor gezorgd dat we geen last meer van ze hadden).

Een kleine 1500 foto’s en enkele uren aan film materiaal komt straks mee naar huis. Onze heenreis verliep in twee etappes. Eerst vlogen Roy en Marco en pas de volgende dag kwamen Marjolein en Margaret. Toen stond het huis in Lawa voor ze open.

Ons onderlinge contact was erg goed. Wat hebben we veel van hen beiden kunnen leren. In beide dorpen hebben we een aantal dagtrips op de rivier gemaakt. In Lawa stroom-op – en stroom-af waarts. In het ‘bos’ was nog geen gelegenheid om onze website verder aan te vullen. We hebben inmiddels zoveel meegemaakt dat we onze verhalen bewaren voor de  ‘Wajana neti’ op 13 januari…

Nu gaan we in Paramaribo aan de slag om onze ’to-do-list’ verder uit en af te werken. Wat kost hier een waterpomp, hoe zit het met voorzieningen voor zonne-energie en noem maar op.

De komende dagen staan bol van informeren, navragen en de weg zoeken naar onderdelen en volgende informatie. Eind deze week viert Suriname haar onafhankelijkheidsdag. Voor ons een goede kans om een dagje met Elsbeth en Raffi op te trekken. We weten ons zeer gezegend en gedragen door gebed.

18 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.