Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Genoten en genieten

| 6 reacties

Onze tijd in Nederland is omgevlogen! We hebben met volle teugen genoten van het contact met kinderen, kleinkinderen, vrienden en supporters. Wat was het bijzonder om zovelen te kunnen bezoeken. Opnieuw heeft de auto van Stichting Hand ons weer zonder problemen overal gebracht. We willen iedereen hartelijk bedanken voor alle hartelijkheid die we mochten ervaren. Hartverwarmend.

Dank U Sinterklaasje

Vrijdag 6 december hebben we met kinderen en kleinkinderen Sinterklaas gevierd. Wat een geweldig afscheidsfeest was dat. Na 8 jaar dit weer een keer te kunnen vieren met elkaar vond oma Marjolein misschien wel het allerleukste.

Na een goede vlucht landden we zaterdagavond veilig in Paramaribo. Zondagochtend mocht Marco al gelijk preken in gemeente Beth Shalom. Daarna hebben we kort Rogier en Willine bezocht. Aangezien onze koffers niet meegekomen waren, konden we Rogier helaas zijn verjaardagscadeautjes uit Nederland niet overhandigen. Maandag 9 december werden onze koffers netjes op ons logeeradres afgeleverd en konden de cadeautjes naar hun bestemming.

 

Onze bagage voor vertrek bij de MAF

In Paramaribo is het meestal rennen en vliegen om alle zaken die op ons lijstje staan af te werken. Het is ons weer gelukt om alles geregeld te hebben voor we afgelopen vrijdagmiddag met MAF naar Lawa vlogen. Het is heerlijk om weer op honk te zijn, de mensen te zien en te spreken en onze routine op te pakken. Ons huis was lekker opgeruimd omdat Anneke Kempeneers net voor onze komst nog in het huis gelogeerd had. Dat scheelde heel wat schoonmaakwerk.

Onverwacht en Ongewenst Bezoek

Komende week komen de bijbelschool studenten bij ons om Kerst voor te bereiden. We herhalen met hen de eerste cursus van hun bijbelschool opleiding: Verantwoord Bijbel gebruik. Dit doen we aan de hand van een aantal teksten rondom de geboorte van de Here Jezus. We hebben er zin in!

In Lawa zijn de voorbereidingen voor Kerst ook al in volle gang. Niet met het versieren van de kerk en de huizen in het dorp, maar met de vraag welke mannen gaan jagen zodat er vlees is tijdens Kerst. Er wordt langs elk huis gegaan om geld te verzamelen om benzine te kopen voor de buitenboordmotor, patronen te kopen, boodschappen te doen om het vlees klaar te kunnen maken. Daarnaast willen ze ook graag nog nieuwe microfoons aanschaffen. We zijn benieuwd of het allemaal gerealiseerd kan worden.

Maandag 23 december komt Anneke Kempeneers gezellig een week bij ons. Zij gaat Melissa helpen met het kinderwerk tijdens de Kerstdienst en met een spelmiddag op tweede Kerstdag. Wij verwachten dat we ook wel bij de organisatie betrokken zullen worden.

Al met al is er weer van alles te doen.

Rest ons jullie van harte te bedanken voor jullie betrokkenheid bij ons leven met de Wajana’s.

Goede Feestdagen

We wensen jullie vanuit de warmte allemaal Gezegende Kerstdagen toe.

6 reacties

 1. Wat voor logees hadden jullie? Termieten nest? Spinnennest?

 2. Lieve allebei, fijn jullie pas weer ontmoet te hebben, dat deed goed! En nu weer thuis op jullie eigen stekkie. Goede Feestdagen met alle mensen om jullie heen. Lieve groeten van ons

 3. Het was goed om jullie weer te ontmoeten, fijn dat jullie weer veilig op het thuishonk zijn gearriveerd.
  Ik wens jullie hele mooie feestdagen en een hele mooie tijd.

 4. Fijn dat jullie weer veilig aangekomen zijn!

  Het was heerlijk om jullie weer even terug te zien, gezamenlijk te kunnen eten en al het spannends te horen over jullie vele werkzaamheden overzee.

  Lieve groetjes en gezegende Kerstdagen!

  Ada, Arthur, Kai en Timo

 5. Gods zegen weer op jullie plek in Kawahakan!
  Henk

 6. Ik wil jullie een hele goede en gezegende kerstviering toewensen en vooral een gezond jaar 2020 met alles wat jullie doen !

  Lieve groeten Christa Roelofs -de Baat

  ps dank voor alle informatie die ik elke keer weer ontvang !!!!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.