Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

God wijst ons een weg

| 3 reacties

Laten we gelijk met het goede nieuws beginnen: de moedervlek die bij Marco weggehaald is was niet schadelijk. We waren er niet echt bezorgd over, maar toch is het fijn om te horen dat er niets aan de hand is. De dermatoloog heeft Marjolein toen ook meteen nagekeken en een biopt genomen van een plekje op haar neus. Vanwege het ontbreken van passende materialen kreeg ze een ‘clowns neus’ opgeplakt. De uitslag daarvan verwachten we komende vrijdag. Met onze blanke huid blijven we regelmatig onder controle.

Nog steeds zijn er geen gevallen van Corona bij de Wajana’s en Trio’s en dat terwijl in de landen om ons heen behoorlijke uitbraken zijn! We zijn enorm dankbaar.

In Paramaribo merken we weinig van beperkende maatregelen. In de winkels houdt bijna niemand zich aan de 1,5 meter afstand. De kassières zitten achter plastic, maar raken het geld en de boodschappen met hun blote handen aan. Restaurants zijn weer open.

Elke donderdag komt onze kleinzoon Quinn een dagje bij opa en oma op bezoek. Wat heerlijk dat we zo de mogelijkheid krijgen om aan onze band met hem te bouwen. Hij vindt het heerlijk om te helpen: opa in de tuin en oma bij het ophangen van de was. 

Hemelvaartsdag konden we ’s avonds naar een viering gaan. Het was de eerste keer in 2 maanden dat er weer met 50 mensen samen gekomen mocht worden, dus allemaal registreren en bij 50 mensen, volgende bezoekers niet meer toelaten. Gelukkig kwamen er precies 50 mensen op af en konden we gezamenlijk genieten van een prachtige dienst (met 1,5 meter afstand…).

Het afgelopen weekend was het laatste weekend voor de verkiezingen. Er waren road shows, dit zijn lange rijen vrachtwagens en auto’s versierd met vlaggen van de ene of de andere partij. Mensen stonden dicht op elkaar gepakt in de vrachtauto’s en bussen, en langs de kant van de weg. Het was een groot feest. 

Zondag hebben we Marco’s verjaardag in Corona stijl gevierd. Onze dochter Elsbeth is met haar man en zoon gezellig koffie komen drinken en taart eten. 

Daarna hebben we samen Surinaamse bami met kip, kousenband en gebakken banaan gegeten.  De kinderen in Nederland kwamen virtueel op bezoek. Het ene gezin zong Happy Birthday en onze kleinzoon Jayden speelde op de piano, na twee maanden les! We hebben genoten! Jayden op de piano

Afgelopen maandag is er gestemd en de Nationale Democratische Partij van president Bouterse lijkt de verliezende partij. We zijn benieuwd welke regering er nu gaat komen. Grote winnaar is de Verenigde Hervormings Partij, maar of zij voldoende zetels in het parlement hebben om de president te kunnen kiezen?

Net voor de verkiezingen is het reisverbod van en naar het binnenland opgeheven. We vragen ons af of dit blijvend is, zodat we binnenkort weer naar Apetina kunnen vliegen. Wellicht dat de noodtoestand voor het binnenland in de komende weken weer van kracht wordt. We hebben nog de nodige dingen te doen in de stad dus, voorlopig kijken we de kat nog even uit de boom.

3 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.