Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Het kan verkeren

| 7 reacties

De vorige keer schreven we al dat we de kat nog even uit de boom zouden kijken voor wat betreft onze reis naar Apetina. Begin juni werd er voor de periode van 4 tot 14 juni een ‘zachte’ lockdown afgekondigd. “De winkels blijven o.a. open. U hoeft niet te gaan hamsteren!” De afgelopen dagen bleven de getallen van mensen met COVID-19 besmetting verder stijgen. Zodanig dat de capaciteit van de ziekenhuizen en het benodigde personeel stevig onder druk is komen te staan. Vrijdag 5 juni werd afgekondigd dat er van maandag 8 tot 22 juni sprake zal zijn van totale lockdown omdat gebleken is dat de mensen zich niet aan de afgekondigde maatregelen houden. Belangrijk punt van aandacht is nu dat velen zonder werk zitten en daarmee geen inkomen meer hebben. Het binnenland is weer afgesloten, dus wij blijven zitten waar we zitten.

pompoen voor een week…

De afgelopen dagen hebben we nog boodschappen kunnen doen. Maar dat mocht alleen met mond/neus- bedekking, dus Marjolein is achter de naaimachine gekropen en heeft een aantal mondkapjes gemaakt. Dit ook met oog op de ‘nabije’ toekomst. Als we eind september naar Nederland hopen te komen, hebben we in het vliegtuig ook een aantal mondkapjes nodig.

Marjolein druk bezig om neus/mondkapjes te naaien

Vanuit het diepe binnenland horen we nog steeds goede berichten: het virus heeft hen nog niet bereikt. Elke dag is er een, dus hier we zijn heel dankbaar voor.

Bij de MAF hangt dit infobord in NL – Trio – Wayana

Nu we voor langere tijd in de stad denken te zijn, zijn we voorzichtig begonnen met tuinieren. De eerste stekjes staan in potten, nog niet in de tuin, want mochten we nog kunnen vliegen voor half augustus, dan gaan ze gezellig mee naar Apetina.

Samen met een goede helper stekjes verpoten

De uitslag van het biopt op de neus van Marjolein was goed: alleen zonneschade, dus dat plekje is bevroren met stikstof. Net boven het litteken op haar voorhoofd zat ook een plekje, dus ook daar is een biopt van genomen. De uitslag daarvan wordt half juni verwacht.

foto van de opnames in 2017

Een paar maanden geleden hebben we mee mogen werken aan een bedank uitzending voor EO Metterdaad. Vanwege Corona kwamen er nu geen mensen op bezoek maar werd alles opgenomen met onze mobieltjes. Deze uitzending staat gepland op NPO 2 op zaterdag 13 juni 17:10 uur en op 14 juni om 12:38 uur.

03 oktober 2020 – Safe The Date

3 10 1980

Ook al is veel anders in deze tijd, toch is er ook het nodige hetzelfde.

Zo is er elke dag een nieuwe dag en komen we steeds dichter bij de datum van 3 oktober 2020.

Die dag, 40 jaar geleden, werden wij de heer en mevrouw Schuurmans. Een leven lang samen, maar ook een lang leven samen. Wat hebben we Gods goedheid en trouw mogen ervaren in die 40 jaar. Daar willen we graag bij stil staan en dit samen vieren. Zet deze datum alvast in uw agenda. Half augustus hopen we meer uit de doeken te doen.

7 reacties

 1. De rijke zegen van onze Heer toegebeden lieve mensen. Ook in de omstandigheid van niet naar Apetina kunnen. Maar waar wij kinderen van de Vader ook zijn daar delen wij zijn liefde en goedheid uit! Ik hoop dat jullie gezond blijven!

 2. Toen het nieuws van de totale lockdown voor Suriname kwam, waren jullie de eersten in mijn gedachten en gebeden, ook vrienden van de MAF kwamen boven en natuurlijk de mensen in vooral Apetina (omdat ik die heb ontmoet en voor me kan zien). Gebed om bescherming van onze Hemelse Vader, voor allemaal en gebed om groei in vertrouwen op Hem en luisteren naar Zijn stem. Altijd veilig geborgen!
  Liefs, Jetteke

 3. Leven in alles met jullie mee! Gods zegen!

 4. Wat een leuk, informatief verhaal vol verrassingen. Ik geniet van de verhalen en ben weer helemaal bij. Dank jullie wel voor dit verslag en al het Goede gewenst.

 5. Fijn om jullie op afstand nog steeds te kunnen volgen. Sterkte nog met overbruggen van deze dagen, dat jullie ook even mogen genieten samen van de rust! Liefs

 6. Lieve allebei, dankbaarheid dat er een goede uitslag is Marjolein en nu spannend wat de volgende uitslag weer is, sterkte ermee. Wat ben je ook een handig, dat doe je gewoon even “mondkapjes” maken , fijn dat het met jullie verder goed is, we gaan zeker een van de uitzendingen bekijken. We bidden jullie Gods bescherming toe en Zegen op jullie werk. Lieve groeten

 7. Ook van ons hele lieve groeten. We hopen en bidden voor jullie dat de reizen allemaal door kunnen gaan.
  Het is ook in Nederland even wennen aan alle maatregelen, maar ja, we zijn niet ziek en hebben overvloedig te eten. Dat kan in deze wereld niet iedereen zeggen. Dus dankbaarheid staat voorop. Liefs Jan en Greet Uithol

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.