Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Het kan verkeren

| 7 reacties

De vorige keer schreven we al dat we de kat nog even uit de boom zouden kijken voor wat betreft onze reis naar Apetina. Begin juni werd er voor de periode van 4 tot 14 juni een ‘zachte’ lockdown afgekondigd. “De winkels blijven o.a. open. U hoeft niet te gaan hamsteren!” De afgelopen dagen bleven de getallen van mensen met COVID-19 besmetting verder stijgen. Zodanig dat de capaciteit van de ziekenhuizen en het benodigde personeel stevig onder druk is komen te staan. Vrijdag 5 juni werd afgekondigd dat er van maandag 8 tot 22 juni sprake zal zijn van totale lockdown omdat gebleken is dat de mensen zich niet aan de afgekondigde maatregelen houden. Belangrijk punt van aandacht is nu dat velen zonder werk zitten en daarmee geen inkomen meer hebben. Het binnenland is weer afgesloten, dus wij blijven zitten waar we zitten.

pompoen voor een week…

De afgelopen dagen hebben we nog boodschappen kunnen doen. Maar dat mocht alleen met mond/neus- bedekking, dus Marjolein is achter de naaimachine gekropen en heeft een aantal mondkapjes gemaakt. Dit ook met oog op de ‘nabije’ toekomst. Als we eind september naar Nederland hopen te komen, hebben we in het vliegtuig ook een aantal mondkapjes nodig.

Marjolein druk bezig om neus/mondkapjes te naaien

Vanuit het diepe binnenland horen we nog steeds goede berichten: het virus heeft hen nog niet bereikt. Elke dag is er een, dus hier we zijn heel dankbaar voor.

Bij de MAF hangt dit infobord in NL – Trio – Wayana

Nu we voor langere tijd in de stad denken te zijn, zijn we voorzichtig begonnen met tuinieren. De eerste stekjes staan in potten, nog niet in de tuin, want mochten we nog kunnen vliegen voor half augustus, dan gaan ze gezellig mee naar Apetina.

Samen met een goede helper stekjes verpoten

De uitslag van het biopt op de neus van Marjolein was goed: alleen zonneschade, dus dat plekje is bevroren met stikstof. Net boven het litteken op haar voorhoofd zat ook een plekje, dus ook daar is een biopt van genomen. De uitslag daarvan wordt half juni verwacht.

foto van de opnames in 2017

Een paar maanden geleden hebben we mee mogen werken aan een bedank uitzending voor EO Metterdaad. Vanwege Corona kwamen er nu geen mensen op bezoek maar werd alles opgenomen met onze mobieltjes. Deze uitzending staat gepland op NPO 2 op zaterdag 13 juni 17:10 uur en op 14 juni om 12:38 uur.

03 oktober 2020 – Safe The Date

3 10 1980

Ook al is veel anders in deze tijd, toch is er ook het nodige hetzelfde.

Zo is er elke dag een nieuwe dag en komen we steeds dichter bij de datum van 3 oktober 2020.

Die dag, 40 jaar geleden, werden wij de heer en mevrouw Schuurmans. Een leven lang samen, maar ook een lang leven samen. Wat hebben we Gods goedheid en trouw mogen ervaren in die 40 jaar. Daar willen we graag bij stil staan en dit samen vieren. Zet deze datum alvast in uw agenda. Half augustus hopen we meer uit de doeken te doen.

7 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.