Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Gezegende Kerstdagen en een gezond, gelukkig en hoopvol nieuwjaar

| 7 reacties

Na 4 maanden Nederland konden we op onze geplande datum terugreizen naar Suriname.  Dat had deze keer de nodige voeten in de aarde, maar het is gelukt! We zijn met ‘Sneeuwklokje’ van de KLM naar Suriname gevlogen.We zijn nu weer veilig in Suriname en hebben onze 10 dagen quarantaine periode in Paramaribo ook weer achter de rug.

Die thuis-quarantaine was ook een hele belevenis. Driemaal daags kwamen ze van een beveiligingsbedrijf controleren of we thuis waren. Zo ja, dan werd er een briefje in de brievenbus gedaan dat we thuis waren met datum en tijd erbij. Onze dochter Elsbeth zorgde ervoor dat het ons aan niets ontbrak.

Na de tiendaagse quarantaine was het heerlijk om onze kleinzoon in onze armen te sluiten en te genieten van zijn verhalen. Ook leuk om weer eens bij een verjaardag van Elsbeth te zijn. En zo genieten we van de dingen die wel mogelijk zijn.

Inmiddels lopen de getallen van Covid positief geteste personen ook in Suriname fors op. Gisteravond zijn de maatregelen weer aangescherpt. Er mogen maximaal 5 mensen bij elkaar zijn. Gelukkig kunnen we wel bij Elsbeth en haar gezin Kerst vieren.

Vanuit de Wajana dorpen horen we alleen maar enthousiaste verhalen over de geplande Kerstvieringen. 24 December hebben ze in Apetina vanaf 7 uur ‘s avonds de kerstnachtdienst die duurt tot na middernacht. De volgende morgen is iedereen weer in de kerk om daarna samen te eten. Covid is gekomen in de dorpen, vele mensen zijn ziek geweest, maar gelukkig overwegend met milde verschijnselen. Er wordt nu weer geleefd als voor Corona. In Kawemhakan zijn de boten vanuit de verschillende dorpen stroomop- en stroomafwaarts ook alweer aangelegd voor de kerstconferentie.

Pasikili, een evangelist/oudste uit Apetina, is nu op evangelisatietocht stroomopwaarts naar de dorpen Palëmeu en Tëpu. Hij hoopt eind volgende maand terug te komen. Hij is behoorlijk ziek geweest, maar zodra hij voldoende was opgeknapt, is hij weer op pad gegaan.

Personenvervoer naar het binnenland is met ingang van 24 december tot het einde van het jaar niet mogelijk. We hopen dat we 5 januari naar Apetina mogen vliegen.

We mogen onze kerstgroet nu omlijsten met een musicale bijdrage van onze kleinzoon in Nederland. Jayden speelt ‘Stille Nacht’

7 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.