Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Uniek!

| 8 reacties

Zondag 2 mei was een hele feestelijke dag voor de gemeenteleden van Apetina. Maar niet alleen voor hen, ook voor de familie Schoen in Amerika. Na 61 jaar vertaalwerk kon het eerste exemplaar van de complete bijbel in het wayana uitgereikt worden aan Nuwahe Aptuk, de hoofdman van de Wayana, maar ook al die jaren de taalhelper van Ivan Schoen. Vanwege de pandemie was het niet mogelijk dat iemand van de familie Schoen bij de uitreiking aanwezig kon zijn. Gelukkig konden we gebruik maken van de moderne techniek en kon op die manier de ‘hele’ familie via ZOOM aanwezig zijn.

We hebben met elkaar unieke en ontroerende momenten beleefd. Er zijn bij deze en gene een paar tranen weggepinkt. Wat een blijdschap en wat een dankbaarheid aan de familie Schoen, maar bovenal aan God. In de kerk hebben we met elkaar een aantal liederen gezongen voor de familie in Amerika, die vroeg opgestaan waren om er tijdens de kerkdienst bij te kunnen zijn. De oudsten hebben stuk voor stuk bedankt voor de trouw en toewijding van Ivan en Doris, maar ook voor de vrijgevigheid van de Amerikaanse broeders en zusters.

Vanwege de zwakke gezondheid van Nuwahe Aptuk is de officiƫle overhandiging bij hem thuis geweest. Ook daar was de familie in Amerika via ZOOM aanwezig. Een levenswerk is afgerond. Het is een geweldige erfenis voor de komende generaties.

Maandagochtend werden we wakker en zagen we op onze telefoon ‘geen service’ staan. Nu gebeurt het wel vaker dat we in de regentijd ’s morgens een paar uur geen bereik hebben, dus we maakten ons nog niet al te veel zorgen. Er stonden wel een aantal ZOOM afspraken gepland voor de eerste 3 dagen van de week. Pas dinsdagmiddag hadden we weer bereik. Wat zijn we afhankelijke mensen. Als je dit meemaakt is het feest van de goede verbinding op zondag nog groter.

8 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.