Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Er zijn van die dagen…

| 8 reacties

Maandagochtend in alle vroegte overleed de moeder van Jaliwana en nog een heel aantal kinderen, klein- en achterkleinkinderen. We zagen het allemaal aankomen want ze kwam al een paar weken niet meer uit haar hangmat en ook het eten en drinken wilde niet goed meer de afgelopen week. Rond de middag is ze naar haar laatste rustplaats gebracht. Je voelt het verdriet in het dorp.

Om half 11 diezelfde ochtend landde een vliegtuig van de MAF vol met dozen Wayana bijbels. De mensen hebben daar al zo lang naar uitgekeken, dus ze waren zo blij om al die dozen in ontvangst te nemen. Nu was het best nog een beetje spannend of het vliegtuig wel kon landen. Het zicht was namelijk niet al te best met de regenbuien. Gelukkig ging het precies goed. Het zou niet voor het eerst zijn dat een vliegtuig vanwege zware regenval en onvoldoende zicht onverrichter zake terug moet keren naar Paramaribo. Sterker nog, dat overkwam de MAF piloot die ‘s ochtends vanuit de stad opgestegen was richting Lawa. Tijdens de vlucht ging het heel hard regenen in Oost Suriname en werden de verschillende landingsbanen gesloten. Deze piloot moest dus met z’n lading terug naar Paramaribo. We hebben samen God gedankt voor Zijn goedheid en bescherming. De bijbels staan nog even bij ons in de studeerkamer. In de komende weken wordt de bijbel kamer in de kerk klaar gemaakt om de dozen te kunnen bergen.

 

 

8 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.