Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Zo veel voldoening

| 4 reacties

Wat kun je blij zijn met wat anderen bereikt hebben! Vrijdag 21 mei hebben 5 mannen en 5 vrouwen een certificaat ontvangen. Zij hebben laten zien dat ze de theorie en de praktijk van en voor het aansluiten van een elektrische huisinstallatie onder de knie hebben. Daarnaast hebben 5 mannen een certificaat van deelname aan de theorie van elektriciteit gekregen. Met hen hopen we een volgende keer het praktijk gedeelte te kunnen doen. We zijn zo dankbaar voor de grote en trouwe opkomst van onze studenten.

 

Met zoveel gasten op komst hebben de dames een dag tevoren ruim 300 koekjes gebakken.

Een gezellige ochtend met als klap op de vuurpijl een pannenkoek voor iedereen

veel belangstelling

Studenten geven uitleg over de training die ze hebben gevolgd

De dames vertellen over hoe de lampen worden aangesloten

Johan Neni, vz stg Piya spreekt de groep toe

Evert van Klompenburg feliciteert de studenten via ZOOM

Een drankje en … een koekje

Kijk eens hoe mooi de lampen branden

Het certificaat als bewijs voor het volgen van de training

Dit is de eerste stap in het hele elektrificatie traject van het dorp Apetina. In Canada wordt een waterkracht turbine gebouwd zodat het dorp over een poosje 24 uur per dag stroom heeft. Op dit moment is er al maanden helemaal geen stroom omdat de dorpsgenerator stuk is en alleen gerepareerd kan worden door een monteur uit de stad.

Als er straks de hele dag stroom is, moet het elektriciteitsnet ook veilig zijn. De studenten hebben ons al verschillende situaties laten zien waar het net heel onveilig is. Ze zien dus in waar het onveilig is. Vanuit de training is steeds gehamerd op veiligheid, veilig werken en een veilig elektriciteitsnet.

Vanuit de bijdrage van EO Metterdaad in dit project zijn naast deze training ook een schakelkast voor elke woning gefinancierd.

Een koord met alle sloten van de kamers wordt doorgeknipt door de voorzitters van Kuluwayak en Piya

Daarnaast is het gastenverblijf nu officieel geopend. De kosten voor de bouw zijn eveneens gefinancierd door EO Metterdaad. Wat een mijlpaal voor het dorp. Hier hebben een aantal mensen de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Nu is het vrijwel af. Een extra stimulans om het snel af te ronden is de komst van de minister van Regionale Ontwikkeling. Die zal, met gevolg, over een paar weken waarschijnlijk de eerste gast zijn in dit prachtige gebouw.

Ons plan is komende woensdag naar de stad te vliegen. Daar gaan we weer eens naar de tandarts en hebben we nog wat andere dingen te regelen. Dan na een week vertrekken we naar Kawemhakan/Lawa om de draad aldaar weer op te pakken.

4 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.