Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

10 jaar geleden en verder

| 5 reacties

Het was 1 juni 2011 en ‘s avonds hielden we onze eerste presentatie over onze plannen om naar de jungle van Suriname te verhuizen. We hadden zelfs van een vriendin 2 paspoppen uit haar stoffenzaak geleend om onze jungle kleding te showen. Wie had toen kunnen bedenken wat in de afgelopen 10 jaar in ons leven de revue is gepasseerd, wij in iedere geval niet. Nog steeds zijn we zo dankbaar voor de plek waar we mogen wonen en dienen.

Woensdag 26 mei j.l. vlogen we met de MAF naar Paramaribo. We vertrokken wel 2 uur later dan gepland omdat het water in de stad met bakken uit de lucht kwam. Voor de verandering was het in Apetina die nacht en ochtend droog gebleven. Vanwege het door de overheid geplande lockdown weekend wilden we donderdag en vrijdag al zoveel mogelijk boodschappen doen. Elsbeth en Quinn kwamen gezellig het weekend bij ons logeren want anders zouden we elkaar niet zien. We hebben zo genoten met elkaar, het was een heel geslaagd weekend. Wel werden we verrast door de mededeling dat het hele land vanaf 31 mei tot en met 18 juni in totale lockdown zou gaan. Zouden we wel naar Lawa mogen vliegen of zaten we net als vorig jaar weer ‘vast’ in Paramaribo. Onze opluchting was groot toen we hoorden dat repatrianten naar hun dorp gevlogen mochten worden. Nu nog afwachten of het weer mee wilde werken want woensdag 2 juni was de landingsbaan van Lawa gesloten vanwege de regen. Hoe zou het donderdag zijn?

Donderdag 4 juni konden we vliegen! Samen met onze bagage voor de komende drie├źn een halve maand stonden we rond half twaalf in Lawa aan de grond. Wat een feest om de mensen hier, na ruim een jaar weer te zien! Ons huis zag er best schoon uit omdat Anneke Kempeneers een paar weken voor onze komst al een lang weekend in Lawa gelogeerd had.

Marco moest alleen de waterpomp aan de gang krijgen zodat we de bovenste ton konden vullen. Na enig gesleutel lukte dat. Dan genieten we samen weer van de technische talenten die Marco bezit. De komende weken zal hij stukje bij beetje het oerwoud rond ons huis weer tot een grasveld transformeren. Hij weet wat de komende weken z’n work out zal zijn.

5 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.