Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Een nieuwe kerk

| 3 reacties

Donderdag 29 juli waren we op bezoek in Solonam Pata. Daar werd de nieuw gebouwde kerkzaal officieel in gebruik genomen. De afgelopen jaren is gewerkt aan het uitzenden van de gemeente in Lawa naar de verschillende dorpen langs de rivier opdat daar waar de mensen wonen geloofsgemeenschappen zouden ontstaan. Inmiddels is dit nu de vijfde nieuwe kerk die vanuit deze werkwijze tot stand gekomen is.

De opening van de kerk onder grote belangstelling

Een volle zaal, 30 banken voor 5 a 6 personen elk

Verkondiging uit 1 Petrus 2:1-10

Buiten koken voor de maaltijd

Feesttooi waarvan een traditioneel en de ander een experiment

De maaltijd staat klaar

Morgen is weer een maaltijd …

Dit weekeind volgt een bijbel conferentie in Solonam. Vanwege de Covid situatie hebben we met een aantal mensen besloten om niet het hele weekend daar te gaan logeren. Aan het begin van de dienst werd Marco gevraagd te willen delen vanuit de Bijbel. Dat deed ons weer denken aan het advies van Roy Lytle, ‘wees altijd voorbereid, want dit soort vragen komen vaak op de valreep naar je toe’, zo ook dus vandaag. Zondag gaan we daar weer heen om de laatste dag van de conferentie mee te maken.

HIS Story

Onderstaande video is de eerste van vier die samen het verhaal vertellen hoe de Wayana-indianen van Suriname begin jaren ’60 met het Evangelie werden bereikt door Walter en Marjorie Jackson, samen met andere trouwe werkers.

De vier delen zijn:

  1. Gods roeping – hoe God papa kennis liet maken met de Wayana en hem bij hen riep;
  2. Gods Woord – hoe de taal werd ontcijferd, het alfabet werd geschreven en Wayana werd geleerd om delen van het Nieuwe Testament te lezen;
  3. Gods voorziening – hoe God voor de behoeften van mijn gezin zorgde EN zorgde voor een belangrijke doorbraak (verlossende analogie) die hielp de waarheid van het evangelie uit te leggen;
  4. Gods waarheid – hoe de Wayana de waarheid voor zichzelf gingen begrijpen.

Philip Jackson is de jongste zoon van Walter en Marjorie. Hij woont en werkt met zijn gezin als zendingswerker in Skopje, Macedonië.

Zijn ouders waren bij de eerste zendingsgezinnen die de Wayana in Lawa hebben opgezocht van 1960 – 1964. Philip werd in Suriname geboren aan het einde van deze periode.

Walter overleed op 21 juni dit jaar in de gezegende leeftijd van 91 jaar. Toen Marco en Ipomadi in 2017 in de Verenigde Staten op bezoek waren hebben ze Walter ontmoet.

Elke video heeft aan het eind een link om door te schakelen naar de volgende.

Van harte aanbevolen.

VIDEO Over Wayana Indianen Deel 1

3 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.