Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

We pakken de draad weer op

| 2 reacties

Eind augustus vertrokken we uit Suriname om Marjoleins ouders te ondersteunen na de hartinfarct van haar vader. Gelukkig gaat het goed met hen, maar zoals het spreekwoord zegt: ‘ouderdom komt met gebreken’ en dat vergt de nodige energie. Het was heel fijn om er te kunnen zijn en meer tijd met hen door te kunnen brengen. Daarnaast hebben we weer heel wat mensen kunnen bezoeken en ook daar hebben we van genoten. Ook konden we het 40 jarig jubileum van onze thuisgemeente in Veenendaal meevieren. Op zo’n moment sta je weer extra stil bij Gods trouw door alle jaren heen.

9 November j.l. zijn we in het vliegtuig gestapt richting Suriname. De bedoeling was om na een dag of tien door te vliegen naar Apetina, maar een losgekomen kroon gooide onze plannen om. We hebben nu bij de MAF gereserveerd voor maandag 6 en maandag 13 december. We zijn afhankelijk van de snelheid van ’tante Post’ uit China voor Marco’s kroon.

Inmiddels hebben we al een aantal keren tegen elkaar gezegd dat het goed uitkomt dat we nog in de stad zijn. We zijn weer lekker aan het netwerken en dan is het fijn dat we bij mensen op bezoek kunnen gaan. Ook in het kader van Foundations for Farming zijn er rondom Paramaribo al een aantal contacten. Verder hoorden we dat de telefoonmast in Apetina eruit ligt. Op dit moment zijn we veel aan het vergaderen via het internet, dus komt het goed uit dat we nog in Paramaribo zijn. We hopen dat de mast weer gerepareerd is tegen de tijd dat wij naar Apetina vliegen.

We hebben al een aantal keren met mensen in Apetina gebeld, voor de mast eruit ging. We hoorden dat ze nog geen proeftuin aangelegd hebben. Dat hadden we wel met hen afgesproken dus we zijn benieuwd waarom het nog niet gebeurd is. We kunnen zelf wel een aantal redenen bedenken: de locatie van de proeftuin (alle grond is familiewijs verdeeld), samen een proeftuin maken, maar wie geniet dan straks van de opbrengst? etc. We gaan het merken als we de mensen weer zien. Graag willen we vóór de Kerst nog een training (laten) geven voor het hele dorp. We zijn benieuwd of dat gaat lukken, zeker als we pas 13/12 in Apetina aankomen.

Tijdens ons verlof in Nederland is Marco door het Nederlandse bestuur van Foundations for Farming gevraagd om hun coördinator voor Zuid Amerika te worden. Dit zien wij als een geweldige mogelijkheid om met de Wajana trainers in andere landen van Zuid Amerika te kunnen gaan trainen en Gods liefde voor Zijn mensen en schepping uit te dragen.

2 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.