Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Weer thuis in Apetina

| 2 reacties

Afgelopen maandag landden we met MAF in Apetina. Vier weken stad werd een goede tijd waarin we naast de gebruikelijke boodschappen voor de komende weken, verschillende mensen hebben kunnen zien.

Na aankomst in ons junglehuis bleken twee hoofdkranen het te hebben begeven. Kunststof heeft nu eenmaal last van het klimaat. Een van de kranen was de hoofdkraan vanaf de watertoren, dus hebben we ons beholpen met rivierwater. MAF bracht uitkomst door in de stad een kraan en pvc lijm voor ons te kopen. Met een GumAir vlucht werden deze donderdagmorgen in Apetina gebracht. Diezelfde middag toog Marco aan het werk zodat we ’s avonds weer water in huis hadden.

Een van de MAF gezinnen verraste ons met een kerstcadeautje in de vorm van een bamboe ster met kerstlichtjes. In de donkere avonden geeft de ster veel licht. Voor de komende weken dus gezelligheid ten top.

Aan het einde van ons verlof vroegen we ons af of de reis naar Canada in 2022 wel haalbaar was. Terwijl we op onze koffers wachtten na onze landing in Suriname, kwam er een berichtje binnen uit Canada van een gemeente daar die ons graag een maand lang van onderdak, voeding en transport wil voorzien. Wat een geweldige bemoediging.

2019 Gebed bij ’the Forks’ in Winnipeg

Dus zijn we aan de slag gegaan met de aanvraag voor twee visa van Wayana die mee hopen te gaan naar Canada komend jaar. Dat is telkens weer een hele klus. Formulieren downloaden en invullen, de nodige scans van documenten etc. Daarnaast bidden we voor de nodige fondsen om het allemaal te kunnen betalen.

CAMA Zending heeft een project fonds voor deze reis geopend zodat gevers hun bijdrage kunnen overmaken. Hierbij de link naar het project ‘Wayana Canada’ binnen CAMA Zending.

Wayana Canada

Graag verzoeken we u om in uw omgeving aandacht te willen vragen voor dit bijzondere project. In Canada zijn een aantal kerken die ons lokaal ondersteunen met verblijf en voeding. Vooral de reiskosten vergen een flink bedrag. De deelnemers doen hun best om een deel hiervan zelf te kunnen bekostigen. Echter de hoge kosten van internaat voor de kinderen, gestegen brandstofkosten enz. maken het niet eenvoudig om in hun eigen bijdrage te voorzien. Vandaar het fonds om via CAMA Zending een bijdrage te kunnen leveren aan dit project.

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.