Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Waar zijn Marco en Marjolein?

| 1 reactie

Na twee jaar weinig voor World Team gevlogen te hebben, staan dit jaar de nodige reizen gepland.

Afgelopen week hadden we onze leiders conferentie met de collega’s uit de Amerika’s. Wat was het fijn om elkaar na twee jaar weer fysiek te ontmoeten en niet alleen online. Het geeft ons ook de gelegenheid om onze oud collega’s Roy en Margaret Lytle te bezoeken.Deze week logeert Marjolein bij hen terwijl Marco voor vergaderingen met het leiderschap van World Team Global afgelopen zondag naar Italië gevlogen is. Komende zondag hoopt hij uit Florence terug te vliegen naar Orlando. Dinsdag 17 mei vliegen we dan samen door naar Manaus om het team wat daar onder inheemsen werkt te bemoedigen.

Intussen gaan de zaterdagse Engelse lessen online door. Het is geweldig om de inzet van de mensen die meegaan te zien en hun vooruitgang in de taal te horen. De donderdag na Pasen hebben we in geloof de tickets voor de reis naar Canada geboekt terwijl we in Paramaribo op onze jongste kleinzoon aan het passen waren. Samen hebben we steeds gecheckt of de namen en de geboortedata goed ingevuld waren. De volgende morgen heeft Marco alle foto’s van de paspoorten uit verschillende documenten bij elkaar geplaatst. Al doende keek hij nog eens naar de vervaldatum van Melissa’s paspoort. Wat ons de avond ervoor niet opgevallen was, zag hij nu wel! Haar paspoort vervalt 13 december 2022. Wij hebben tickets geboekt voor 14 juni a.s. Dit betekent dat haar paspoort bij vertrek niet langer dan 6 maanden geldig is. De volgende hobbel in onze voorbereidingen. Inmiddels heeft ze een nieuw paspoort maar was haar oude paspoort, ondanks ons uitdrukkelijk verzoek, niet eraan vastgemaakt zodat haar visum voor Canada nog geldig zou zijn. Gisteren ontvingen we het bericht dat haar ‘oude’ paspoort alsnog boven water is gekomen en dat de pagina waarop het Canada visum staat afgebeeld niet ongeldig is verklaard. Wat een opluchting. Ondertussen zijn we volop bezig om allerlei details van ons reisplan verder in te vullen. Afspraken worden gemaakt om afgehaald te worden vanaf het vliegveld, waar kunnen we de nacht in Trinidad doorbrengen wanneer we vanuit Suriname onderweg gaan naar Canada, waar gaan we op bezoek wanneer we gedurende een week via de weg vanuit Galgary naar Winnipeg gaan rijden, allerlei vragen waar we nu aan toe komen. Onze collega Pamela gaat met ons mee op reis. Zij komt uit Canada en helpt geweldig mee om deze details verder in te kunnen vullen.Voor we naar Amerika vertrokken hebben we de gecorrigeerde versie van de tienerbijbel naar de drukker in Nederland gestuurd. Het was een hele ‘bevalling’ maar het is af. We wachten nu op het digitale proefexemplaar zodat we nogmaals typfouten kunnen corrigeren en daarna volgt het drukproces, het vervoer naar Suriname en de distributie naar de verschillende dorpen. We horen al geluiden dat de gemeenteleiders deze bijbel ook willen gebruiken bij hun preekvoorbereiding.

Inmiddels is Marjolein weer aan het vertalen. Deze keer gaat het om formulieren die ingevuld moeten worden in het vliegtuig voor immigratie en douane. Ze wisselt dit af met het vertalen van Bijbelstudies uit het boek van Francine Rivers over de vrouwen in de stamboom van de Here Jezus. Genoeg te doen dus.

Reisschema tot en met november 2022

17-31 mei Manaus in Noord Brazilië    –      1-13 juni Paramaribo    –     14 juni – 16 augustus Canada     –      6-16 september Paraguay voor Marco, Marjolein in Paramaribo

20 september – 4 december Nederland, met Marco de eerste week oktober in Cambodja en beiden drie weken Peru in November.

Eén reactie

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.