Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

December…

| 4 reacties

Een beetje eerder dan 5 december hebben we in Delft gezellig Sinterklaas gevierd, mét gedichten en surprises. Het was echt een geslaagde ‘uitsmijter’. De volgende ochtend reden we om 4.30 uur naar Schiphol om op tijd te zijn voor een vroege vlucht naar Paramaribo. Daardoor landden we ook vroeger in Suriname en hadden we nog tijd voor een bezoek aan onze vriendin Marja en daarna aan onze jongste dochter en haar gezin. Maandag was winkeldag om de laatste etenswaren te kopen voordat we dinsdag naar Lawa konden vliegen. Ook die vlucht was ’s morgens vroeg, zodat we om 5.30 uur al weer in de auto zaten. Dat gaf ons in Lawa wel de tijd om het huis grotendeels op orde te krijgen. Wat was het hartverwarmend om de mensen weer te zien en te horen dat ze blij waren om ons te zien!

Woensdagochtend landde het vliegtuig van Gum Air met 6 gasten uit Canada en Californië voor een bliksem bezoek. Het vliegtuig was verder geladen met bijna 300 Love Packs vol cadeautjes voor de kinderen tot 14 jaar én met 100 kinderbijbels! De tweede kinderbijbel uit een serie. Met Kerst gaan we ze uitdelen. Afgelopen zondag mochten we de kinderbijbel overhandigen aan de mensen die Marjolein geholpen hebben in de vertaling de afgelopen jaren.

Maar eerst werden op donderdagmiddag de Love Packs uitgedeeld. Wat een feest! Tot onze grote verrassing kwamen uit de omliggende dorpen ook kano’s met kinderen. Het was een geslaagd evenement. We hebben genoten van het enthousiasme bij de kinderwerkers. Alle namen en leeftijden hadden ze van tevoren doorgegeven. Een klus waar ze vanaf augustus mee bezig zijn geweest. Alleen de tieners konden niet voor een middagje komen vanuit hun internaat. Voor hen wordt het met Kerst groot feest. Vrijdagochtend landde het vliegtuig weer om onze gasten naar Paramaribo te brengen. Gelukkig ging alles goed en was de regen geen spelbreker.

Daarna was het tijd om de 4 dozen met kleding die we meegenomen hadden uit te zoeken en te sorteren. Vandaag was het dan zover en konden de mensen voor de Kerst leuke kleren uitzoeken en voor een zacht prijsje kopen. Je staat er versteld van hoe snel nette stapels met kleren veranderen in een bonte berg waarin het lastiger zoeken is. De komende dagen zullen er nog wel mensen binnen druppelen, dus de overgebleven kleren liggen in nette stapels op hen te wachten.

Vandaag zijn een heel aantal mannen begonnen om met bush cutters het hoge gras in het dorp te maaien voor de Kerst. Natuurlijk is Marco dan ook van de partij.

Er worden voor de Kerst de nodige gasten en familie leden uit andere dorpen verwacht. Zaterdagavond beginnen we met een zangdienst en zondag en maandag vieren we de geboorte van onze Here Jezus gezamenlijk in de kerk. Tussen de middag wordt er voor iedereen gekookt en wordt dat in de ‘Tukusipan’ opgediend. Zo geweldig om op deze manier samen op te trekken! Een heel andere Kerst dan in Nederland. Geen kou en kachel te vinden, maar in T-shirt en korte broek vieren we hetzelfde feest wereldwijd.

Wij zijn dankbaar dat er zo’n grote groep mensen om ons heen staat en ons ondersteunt met gebed en betrokken zijn bij ons. Hartelijk dank allemaal!

Vanuit Lawa wensen we jullie gezegende Kerstdagen en een gezond, gelukkig en goed nieuwjaar.

4 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.