Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Een tropische verrassing…

| 15 reacties

Onze eerste dagen in een zonnig, warm en vochtig Paramaribo zijn omgevlogen, alsof we niet zijn uitgestapt na aankomst… Elsbeth heeft ons, na een rustige vlucht, van het vliegveld afgehaald.

Samen met Rafael reed ze ons supertrots met haar zojuist verworven rijbewijs naar huis. Daar aangekomen wachtte ons een heus aanzoek aanzoek waarbij Rafael ons vroeg om Elsbeth’s hand. Daar hebben we van harte ‘Ja’ op gezegd. Toen hoorden we dat de geplande trouwdag was op 11 april 2012, de volgende dag dus.

Woensdag stond dus in het teken van het huwelijk van onze jongste dochter. Het was een intieme ceremonie bij de Burgerlijke Stand (CBB) in Paramaribo. Daarna thuis een toost en aansluitend een diner in de stad. Het grote feest volgt volgend jaar.

De eerste dagen logeerden we in het huis van World Team aan de van Ommerenstraat. Roy en Margaret (onze collega’s) komen vandaag weer terug van hun drie maanden verlof in USA. Dan logeren wij een week bij Elsbeth zodat zij zich kunnen settelen. Van Gurudatt, veldleider van World Team in Suriname, krijgen we de komende dagen een introductie over World Team. De komende week gaan we samen verder afstemmen over ons vertrek naar Lawa.

Gisteravond kregen we bezoek van Ivan en Doris Schoen. Ze werken vanaf 1961 onder de Wajana’s. Ze kwamen woensdagavond terug van een verblijf in Apetina. Tijdens de bijbelconferentie mochten ze het Oude Testament in Wajana aanbieden. Daar hebben ze de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Wij zijn dankbaar dat we in hun voetsporen mogen treden om het werk de komende jaren voort te zetten.

Vanuit Evangeliegemeente De Regenboog in Veenendaal bereikte ons het fantastische bericht dat er voor ons afscheidskado (een buitenboordmotor) in totaal 2.595 euro bijeen was gebracht. We zijn er stil van!

Hartelijke groeten,

Marco en Marjolein

 

15 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.