Marco & Marjolein in Suriname

Ons leven met de Wajana's

Nog twee nachtjes slapen…

| 14 reacties

Voor dinsdag 1 mei hebben we afgesproken dat een 4-ton’s truck ons ’s morgens vroeg om 07:00 uur op komt halen inclusief alle bagage. In totaal reizen we met bijna 1.000 kg aan boodschappen en buitenboordmotor, 4 drums benzine, 15 dozen met bijbels en 42 zakken cement.

 

 

 

 

 

Plan is om dinsdag naar Albina te rijden (duurt zeker 4 uur) en daar te overnachten. We wachten op een broeder uit Lawa die speciaal voor ons naar Albina vaart om ons mee te nemen naar Lawa. We hopen woensdagmorgen te vertrekken en donderdagavond in Lawa aan te komen. Reken maar dat we onze regencape’s bij de hand zullen houden…

De eerder ontvangen toezegging van Telesur dat we internet verbinding zouden hebben in Lawa werd naderhand weer ingetrokken. Dit betekent dat we de komende maanden alleen internet hebben wanneer we naar Maripasoula reizen. Dat gebeurt naar verwachting 1 keer in de maand. Contact is verder alleen mogelijk via de radio van de medische post op het dorp. In de stad loopt dit via de MAF.

Onze 20ft container staat inmiddels op haar plek. Zodra het droge weer haar intrede doet, worden de dozen met onze huisraad vanuit ‘In de Ruimte’ naar de container overgebracht. We zijn erg blij dat de tweede lading afgelopen vrijdag is aangekomen. Daar zaten een flink aantal dozen bij die we in het bos goed kunnen gebruiken. Alles staat inmiddels opgeslagen bij Elsbeth en Rafael. Hun carport is nu even tot pakhuis omgebouwd.

De dozen met onze bibliotheek zijn in ontvangst genomen door Agape. Wij zijn blij dat alles goed is aangekomen. Agape is blij dat de studenten de komende 5 jaar gebruik kunnen maken van onze boeken.

Hierbij een foto van ons team van World Team in Suriname. (Li: Roy en Margaret Lytle, Re: Gurudatt en Nadira Shewdatt met hun zoontje Nathan)

Vanuit een regenachtig Paramaribo onze hartelijke groet,

Marco en Marjolein

14 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.